Til hovedinnhold

Denne harddisken er spesiallaget for NAS-er

Nye Western Digital Red skal være perfekt for nettverkslagring.

Harddiskprodusenten Western Digital lanserer en helt ny harddisk-serie: WD Red. De nye, vinrøde harddiskene skal være spesiallaget for nettverkslagring, eller såkalte NAS-er.

Ny farge i familien

For en stund tilbake gjorde Western Digital livet enklere for alle som var ute etter en ny harddisk. De tok alle harddiskmodellene de hadde, og ga dem ulike fargekoder. De blå skulle være mainstream-harddiskene deres, de grønne skulle fokusere på temperatur og støy, de gule var for bedrifter og de svarte var de tøffeste harddiskene med den beste ytelsen.

Nå har de kommet med en rød kategori, som skal være spesiallaget for NAS-er. Hemmeligheten skal ifølge selskapet ligge i deres spesiallagde fastvare, som de selv kaller NASvare (NASware).

Ettersom NAS-er som oftest brukes til å lagre ting som filmer, musikk og bilder, har WD fokusert på hvordan harddisken oppfører seg når man sender en videostrøm over nettverket. For å forsikre seg om at videostrømmen blir sendt uten problemer har de lagt inn støtte for såkalt ATA-strømming.

De har også inkludert en spesiell feilsøkningsfunksjon for å forhindre harddisken å hoppe ut av RAID-oppsettet mens den leter etter korrupte data. I stedet for at videoen stopper opp i et par sekunder mens harddisken driver med dette, vil du bare se et par kjipe artifakter på skjermen.

Raske og strømsnille

Ytelsen til den røde serien er også godt over middels. Ifølge Western Digital vil harddiskene overføre filer med en hastighet på omtrent 150 MB i sekundet, noe som gjør at de nesten konkurrerer med de svarte harddiskene.

Western Digital skryter også av gode strømsparingsfunksjoner, som i et lengre perspektiv vil gjøre de røde harddiskene til et billigere valg enn andre, da du sparer en krone eller to på strømregninga.

Harddiskene kommer selvfølgelig i 3,5-tommers-størrelsen, med kapasitet fra 1 til 3 TB. Prisen vil være omtrent 900 kroner for 1 TB-utgaven, omtrent 1100 kroner for 2 TB-utgaven og 1600 kroner for 3 TB-utgaven.

Les også:

(Kilde: AnandTech)

annonse