Google Pixel 2 kan være rett om hjørnet

Ryktes å få en mobilprosessor som fortsatt ikke er lansert.

Skal vi tro ryktemaker Evan Blass, som har en høy treffprosent på sine lekkasjer, har Google planer om å lansere sin andre generasjon Pixel-telefoner den 5. Oktober.

Det er via sin Twitter-konto at Blass kommer med sine påstander, og samtidig hevder han å vite at den nye generasjonen skal ha Snapdragon 836-brikken ombord. En brikke som per i dag ikke er lansert.

– Om de klarer å få på plass denne brikken så tidlig vil i så fall være langt raskere enn hva som har vært normalt, forklarer kollegaen vår Finn Jarle Kvalheim, mobilekspert i Tek.no.

Tar normalt lenger tid fra lansering til brikken er i telefonen

Mange forventer at Google skal følge opp med en ny versjon av dagens Pixel-telefon. Normalt har det tatt lenger tid fra en ny systembrikke har blitt lansert til de har dukket opp i mobiler.

Eksempelvis ble Snapdragon 821 lansert den 11. Juli 2016, og kom først ut i dagens Pixel-modell da den ble sluppet den 4. Oktober samme år. Altså et mellomrom på snaue tre måneder.

– Man skal jo aldri utelukke at Snapdragon 836 blir lansert samtidig med en eventuell telefon. Det vil i så fall være en annen vri en hva vi normalt har sett, men man skal ikke utelukke noe som helst, poengterer Kvalheim.

– Fortsatt er Snapdragon 835 en brikke i toppklassen, så skulle det bli denne i stedet, er heller ikke det noe å henge med hodet over, skyter Kvalheim inn.

Trolig HTC og LG som lage telefonene

Enn så lenge er det langt mellom lekkasjene rundt en ny Pixel-generasjon, og hva den vil huset, annet enn forhåpentligvis en ny versjon av dagens systembrikke, vites ikke.

Den amerikanske nettsiden Engadget prøver seg med å spå at den/de nye Google-telefonen(e) vil få 4 GB med arbeidsminne, en skjerm som har 1440p-oppløsning og 128 GB lagringsplass.

– Om det blir tilfelle så høres det helt ryddig ut med tanke på i hvilken klasse disse telefonene skal kjempe. Selv om vi allerede nå ser toppmodeller som lukter på enda mer minne og så videre, avslutter Kvaheim.

Hvor mange varianter som kommer av den nye Pixel-modellen er ikke kjent, men trolig er det snakk om minst to ulike størrelser. Etter alt å dømme vil HTC stå bak det minste alternativer, mens LG er ventet å produsere den store.

Hva som stemmer, og hva slags innmat en eventuell Pixel 2-telefon får, får vi trolig seg utover høsten.

Hva er Pixel?
Les hele testen av dagens modell her »

(Kilde: Twitter, Android Police, Engadget)

Les også
– Dette er Pixel 2 og Pixel 2 XL
Les også
Nå er det bare dager til Google skal avsløre sine nye Pixel-telefoner
Les også
Hvor blir det av de gode mobilspillene?
Les også
Google Pixel XL: Samsung og Apple bør se opp for Googles Pixel
Les også
Dette kan være Google Pixel
annonse