Til hovedinnhold

Microsoft sier farvel til Internet Explorer 8, 9 og 10

Kutter støtten.

Lucian Milasan/Shutterstock.com

Microsofts nettleser Internet Explorer har vært med oss lenge, men nå begynner det så smått å nærme seg slutten for den gamle traveren. Som blant andre Engadget melder har Microsoft nemlig nå avsluttet støtten til de eldre utgavene av Internet Explorer.

Nærmere bestemt er det versjonene 8, 9 og 10 som ikke lenger vil bli støttet. Det betyr altså at disse utgavene ikke lenger vil motta sikkerhetsoppdateringer og tekniske oppdateringer.

Støtter heretter kun IE 11 og Edge

For dem som har fulgt med kommer nok ikke avslutningen som en stor overraskelse, da Microsoft allerede i fjor sommer gjorde det klart at 12. januar 2016 var datoen da støtten ville bli avsluttet.

Nå er det bare Edge og IE 11 som gjelder.
T.Dallas/Shutterstock.com

Dermed er det altså kun Internet Explorer 11 og den nye Edge-nettleseren Microsoft kommer til å støtte i tiden fremover, og selskapet anbefaler sterkt å oppgradere til en av disse for dem som ennå ikke har gjort det.

Har ennå en betydelig markedsandel

I den forbindelse har Microsoft også sluppet en såkalt «End of Life»-varsling som en del av den siste oppdateringen til de aldrende nettleserversjonene. Denne vil altså dukke opp i de aktuelle versjonene og oppfordre deg til å oppgradere, men kan også deaktiveres om du av en eller annen grunn ønsker å fortsette å bruke de gamle versjonene.

De aktuelle versjonene brukes fremdeles av ganske mange mennesker. Ifølge statistikkselskapet NetMarketShare hadde Internet Explorer 8, 9 og 10 til sammen en markedsandel på 19,8 prosent i desember. IE 11 har til sammenligning en markedsandel på 25,57 prosent.

Mange er trege med å omfavne Microsofts nye produkter: Nye tall viser at folk fremdeles klorer seg fast i Windows 7 »

annonse