Tek.no

Nyhet

Slik blir LGs neste monstermobil

LG G Pro 3 blir en heftig mobil på alle måter, ifølge lekkasje.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
10 Juli 2015 06:00

Det er nå halvannet år siden vi tok en titt på den digre brettmobilen G Pro 2 fra LG, og siden den gang har vi hørt fint lite om den eventuelle oppfølgeren til monstermobilen. Nå ser LG Pro 3 ikke bare ut til å være på vei, men de tekniske spesifikasjonene skal attpåtil også foreligge .

Som nettstedet PhoneArena melder har opplysninger om LG G Pro 3 nemlig sett dagens lys takket være en lekkasje, et ikke helt uvanlig fenomen i mobilverdenen.

Ifølge lekkasjen skal LGs neste kjempemobil få en skjerm på 6 tommer, altså enda litt større enn LG G Pro 2, som hadde en skjermstørrelse på 5,9 tommer. Pikseltettheten blir likevel langt bedre, da oppløsningen skal være skrudd opp til respektable 1440 x 2560 piksler.

LG G Pro 3 vil få enda større skjerm enn den her avbildede forgjengeren, og langt kraftigere innmat. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Kraftig innmat og øyeskanning

Den øvrige innmaten er det heller ingenting å utsette på. Mobilen skal ifølge lekkasjen skilte med den splitter nye Snapdragon 820-prosessoren, som Qualcomm avduket så sent som under MWC-messen i mars, og som blir blant de kraftigste mobilprosessorene på markedet.

Snapdragon 820-prosessoren får ellers følge av 4 GB minne og 32 GB lagringsplass, som kan utvides. Bakkameraet skal by på en oppløsning på solide 20,7 megapiksler, mens frontkameraet også blir forholdsvis høyoppløst med sine 8 megapiksler.

LG G Pro 3 vil visstnok også få fingeravtrykkavleser. I en annen, separat lekkasje som PhoneArena snappet opp skal mobilen angivelig også få støtte for skanning av øyet, en teknologi det har gått rykter om en god stund allerede, og som så vidt har begynt å dukke opp hos andre produsenter.

Blir relativt kostbar

Denne teknologien har hittil blitt lansert i et par forskjellige utgaver, hvorav den ene innebærer å skanne de små blodårene i den hvite delen av øyet ditt. Basert på dette mønsteret kjenner telefonen deg igjen, og lar deg for eksempel låse opp mobilen.

Den andre varianten går ut på å skanne det unike mønsteret i den såkalte irisen, altså den fargede delen av øyet, for på denne måten å autentisere brukeren. Det er uvisst hvilken teknologi den nye brettmobilen til LG vil komme med.

Det skal for øvrig også foreligge et amerikansk prisanslag på LG G Pro 3. Mobilen skal visstnok koste rundt 790 dollar i USA, altså rundt 6400 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er naturlig nok ikke kjent, og med tanke på at LG ikke har kommet med noen offisielle kunngjøringer er ingen opplysninger heller blitt endelig bekreftet.

Ryktene sier også at LG skal lage den neste Nexus-telefonen: Den skal visstnok komme med 3D-kamera »

Les også
LG skal lansere en ny mobil i «superpremium»-klassen
Les også
Nå kommer LG G4C til Norge
Les også
Vi har prøvd LGs monstermobil
annonse

Les også