Hør opptak av alt du har søkt på med «OK Google»

Alle stemmesøkene dine er lagret.

OK Google er en Android-funksjon som lar deg gi kommandoer til telefonen din ved å si «OK Google», etterfulgt av kommandoen din.

Du kan for eksempel bruke funksjonen til å spørre om veien til et sted, gjøre utregninger eller igangsette normale Google-søk.

Hvis du har brukt OK Google, er det kanskje litt interessant å vite at Google har lagret alle kommandoene dine.

Sjekk loggen din

Loggen til en anonym Tek-medarbeider. Foto: Tek.no

Faktisk kan du selv gå inn på Google-kontoen din for å få oversikt over alle søkene, og lytte til opptakene om du vil. Du kan også slette individuelle søk der.

Det finnes ingen måte å skru av lagring av opptakene dine på, men du kan skru av funksjonen som lenker dem til din konto for i stedet å anonymisere dem.

En av grunnene til at Google lagrer opptakene skal være at de på den måten samler inn data som kan gjøre tjenesten bedre. I tillegg læres systemet opp til å gjenkjenne din stemme spesifikt, skriver nettstedet The Guardian.

Dette gjør det igjen mer sannsynlig at Google skjønner hva du sier i fremtiden.

Dropper nettleser-versjonen

Siden mai i fjor har nettleseren Chrome hatt en OK Google-utvidelse, slik at man kan snakke med Google også når man surfer på nettet med en datamaskin.

Nå har imidlertid Google valgt å droppe denne, rett og slett fordi den ikke ble brukt. Dette melder VentureBeat, som forteller at funksjonen har blitt fjernet i den nylanserte versjon 46 av Chrome.

Du kan fortsatt bruke stemmen for å søke via Google hvis du vil, men nettleseren vil ikke lenger lytte etter OK Google-kommandoer når du er på Google eller har åpnet en ny fane og har Google aktivert som søkemotor.

Microsoft har nylig lansert sin Cortana-app på Android
Men kun i USA »

(Kilder: VentureBeat og The Guardian)

annonse