Tek.no

Nyhet

Panasonic lanserte elleve TV-er med Firefox OS

Vi var tilstede på lanseringsfesten i Frankfurt.

Ole Henrik Johansen, Tek.no
23 Feb 2015 14:44

Tek.no/Frankfurt: Panasonic velger en litt alternativ vri og lanserer nå hele elleve nye TV-modeller på et eget arrangement. De er med andre ord alene om å ha søkelyset på seg, og kan virkelig få vist frem varene.

UHD er et av de hete stikkordene denne gangen, akkurat som vi har sett fra de andre produsentene. Den aller feteste av disse vil være CX800 og den buede modellen CR850. CR850 er forøvrig den første TV-en fra Panasonic som er buet.

Andre serier som også får UHD-paneler er CX750, CX700, CX680 og CX400. I tillegg kommer det to andre buede serier, nemlig CR730 og CR430.

Foto: Ole Henrik Johansen, Tek.no

Panasonic har vært kjent for gode bilder tidligere, og dette skal ifølge dem selv ha blitt videreført i aller høyeste grad. Det er ikke bare flere piksler får vi høre, men også en oppgradering hva gjelder farger, prosessering og kontrast. Resultatet skal være mer naturlige farger og en følelse av dybde i bildet. Dette lukter av mye av det samme som de andre produsentene også har gjort nylig, blant annet ved bruk av quantum dots-teknologien.

Toppmodellene CR850 og CX800 har i tillegg fått stemplet inn 4K Pro i modellnavnet. Disse får en ekstra prosessor og får nyte godt av en panelteknologi som Panasonic omtaler som Wide Colour Phosphor. Dette kan kanskje høres ut som quantum dots, men det er ikke helt det samme. Panasonics løsning skal vistnok by omtrent på de samme egenskapene, men være en del mer effektiv.

En nettleser som operativsystem?

Alle de nye TV-ene fra Panasonic kommer med Firefox OS. Dette er altså ikke Firefox som i nettleseren, men et alternativ fra skaperen av Firefox, nemlig Mozilla.

Poenget med det nye operativsystemet skal være å gi bedre tilkoblingsmuligheter for ulike kilder, samt en større fleksibilitet for utviklere. Blant de andre egenskapene er det muligheter for å tilpasse startskjermen til det innholdet du faktisk bruker. Vi noterer oss også en ny søkefunksjon som går på tvers av alle enheter og gir deg innholdet enten det strømmes fra skyen eller hentes fra harddisken på datamaskinen din.

Konkurrenten hviler heller ikke på laurbærene:
Slik er de nye modellene fra Samsung »

(Kilde: Panasonic)

Les også
Sparer du egentlig penger på å kjøpe en TV uten tuner?
Les også
Har du ingen anelse om hvilken TV du skal kjøpe?
Les også
Sony KD-55X8505C: Sonys nye 4K-TV er en av de beste vi har testet
Les også
Panasonic TX-55CX725: Firefox OS viser muskler
Les også
– TV-en er raskere med Firefox OS
annonse

Les også