Tek.no

Nyhet

Nå får du mer båndbredde å boltre deg på hos Steam

Spillgiganten oppgraderer.

Skjermdump
20 Jan 2016 12:45

Valves digitale distribusjons- og spillplattform Steam er populære saker, og fremdeles peker pilene bare oppover for tjenesten. Nå skal nettverkskapasiteten til Steam omsider få en kraftig oppgradering.

Nyheten kunngjøres i en pressemelding sluppet av selskapet Level 3 Communications, som håndterer Steam-plattformen.

100 Gbps-porter

Oppgraderingen innebærer å utvide infrastrukturen med 100 Gbps-porter for å møte en sterk økning i antallet brukere av Steam-tjenesten. Ifølge Level 3 vil den nye oppgraderingen gi nok båndbredde til å sikre en fortsatt god opplevelse for den økte brukermassen.

Skjermdump

Selskapet kan opplyse om at trafikken til Steam-serverne har økt med hele 75 prosent det siste året. Den samlede mengden datamengden som Steam-plattformen håndterer ligger nå på rundt 500 petabyte, altså 500 000 terabyte, per måned.

Opptil fem exabyte i året

Årlig ligger trafikken på mellom fire og fem exabyte. Av andre statistiske kuriositeter kan Level 3 videre informere om at Steam har over 100 millioner brukere, og at over to milliarder minutter med spilling, det vil si cirka 33 millioner timer, loggføres daglig.

Selv om dette er ganske høye tall, havner ikke Steam engang på topp ti-listen over Internett-tjenester som legger beslag på mest båndbredde. Som vi meldte i desember i fjor ligger strømmetjenesten Netflix på førsteplass med hele 37 prosent av all nedstrøms nettrafikk, mens YouTube ligger på andreplass med 17,85 prosent.

Steam opplevde sikkerhetsproblemer i julen: Kontoinformasjon om brukere kom på avveie »

(Via Sweclockers)

Les også
Steam opplevde sikkerhetstrøbbel i julen
Les også
Linux er fortsatt ingen spillerfavoritt, til tross for nye SteamOS
Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Herlig løsning lar deg spille grafikkbomber hvor du vil
annonse

Les også