Til hovedinnhold

Pakkeprisabonnement fra Tele2

Flere av operatørene har dette året skiftet fokus fra fastprisabonnementer – med inntil 3.000 ringeminutter inkludert – over til pakkeprisabonnementer som gir deg litt av hvert, og til en lavere månedssum. One Call halverte ringeminuttene til 1.500 og spyttet inn SMS og datatrafikk med sitt abonnement Full Pakke. Deretter fulgte Talkmore og Chess og ga deg enda færre ringeminutter til en litt lavere pris med sine abonnement, henholdsvis Talkmore Mini og Chess On 10t.

Nå følger Tele2 etter og lanserer Tele2 Flex – et abonnement som gir deg 300 ringeminutter og 200 SMS for 199 kroner per måned. Abonnementet er sammenlignbart med de to sistnevnte.

Små marginer
Sammenligner vi Tele2 Flex med Talkmore Mini og Chess On 10t, finner vi at det er snakk om små marginer, og at du bør kjenne ditt ringemønster svært godt for å velge det alternativet som er billigst for deg. Talkmore Mini gir deg 500 ringeminutter – altså 200 mer enn med Tele2 Flex – men bare 50 SMS, for den samme månedsprisen på 199 kroner. Ringer du mer enn du sender meldinger, vil det altså lønne seg å være Talkmores abonnement.

Med Chess On 10t. får du 600 ringeminutter og 300 SMS for en noe høyere månedspris – 249 kroner. Igjen, hvis du ringer mer enn 300 minutter og sender flere enn 200 SMS hver måned, lønner det seg å velge dette abonnementet. Men passer ditt forbruk av ringeminutter og SMS godt overens med det Tele2 har å tilby med abonnementet Flex, vil selvsagt dette være mest lønnsomt.

Når det gjelder overforbruk – altså bruk utover inkluderte ringeminutter og SMS –, kommer Talkmore Mini best ut. Her betaler du 39 øre per minutt og per SMS. Både Chess On 10t og Tele2 Flex har en minuttpris på 69 øre dersom du overstiger grensen, mens SMS-prisen er henholdsvis 39- og 49 øre.

Ettersom forbruket ditt sannsynligvis varierer litt fra måned til måned, utgjør det ikke de helt store forskjellene hvilket av disse pakkeprisabonnementene du velger. Merk imidlertid at du også får datatrafikk inkludert i månedsprisen ved å velge One Call Full Pakke, dersom du bruker internett på mobilen. For å finne det abonnementet som er rimeligst for deg, anbefaler vi at du benytter priskalkulatoren Ringepriser.

Mer om
annonse