Til hovedinnhold

Selger mobiler som aldri før

I disse trange tider virker det som om det er besparelser og nedskjæringer i alle ledd i nesten alle bransjer. Stiftelsen Elektronikkbransjen melder imidlertid i en pressemelding at salget av mobiltelefoner fortsatt går meget bra, og at finanskrisen ikke ser ut til å påvirke omsetningen. Faktisk går det mot rekordomsetning i 2009.

Fra starten av året og til og med mai ble det solgt 11 prosent flere mobiltelefoner enn i samme periode i fjor. I fjor ble det omsatt 2,28 millioner mobiltelefoner i Norge. Stiftelsen Elektronikkbransjen spådde i januar en nedgang til 2,1 millioner for 2009, men den spådommen ser altså ut til å slå feil.

– I stedet for nedgang, viser salgsutviklingen hittil at vi kan komme opp i nærmere 2,5 millioner telefoner. Det vil i så fall være rekord. Den høyeste årsomsetningen hittil hadde vi i 2005 med 2,35 millioner telefoner, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen i en pressemelding.

(Artikkelen fortsettes.)

Det er først og fremst salget av 3G-telefoner for UMTS-nettet som øker, som hittil i år er på 58 prosent. Statistikken viser at 88 prosent av telefonene har kamera, mens andelen musikktelefoner er 54 prosent. De fleste nyere modeller på markedet har både mobilkamera og musikkspiller. Dessuten ser Elektronikkbransjen at mobiler med trykkskjerm blir introdusert med hell.

– Det nye moteordet for mobiltelefoner er berøringsskjerm. Med en slik skjerm styrer du funksjonen ved å berøre skjermen med finger eller en pinne. Slike telefoner er på vei inn i markedet fra de fleste leverandører. Skjermene har symboler, såkalte ikoner, i stedet for tekst. De angir bruksområdene. Andre stikkord for den teknologiske utviklingen er utvidede muligheter for kommunikasjon, både med internett i tradisjonell betydning og mange av de nye tjenestene nettet tilbyr, sier Andersen.

Andersen legger også vekt på at det nå kommer avanserte navigasjonsfunksjoner for mobiltelefoner. ”I tillegg til kart og veivalg kommer blant annet oversiktsbilder, avansert grafikk og informasjon om spesielle mål på kartet brukeren ønsker å nå,” heter det i pressemeldingen.

Mer om
annonse