Til hovedinnhold

iOS 7 kan være døden for Snapchat

Lar brukere ta hemmelige skjermdumper, uten at senderen vet det.

Apples nye operativsystem iOS 7 kan by på trøbbel for bildeappen Snapchat. På grunn av endringer i koden vil applikasjonen ikke lenger kunne oppdage om du tar en skjermdump.

En usagt regel

Alle som bruker Snapchat vet at én av de fine tingene med programmet er at det senker terskelen for hva slags bilder du sender til vennene dine. Du trenger ikke å være så nøye med å se bra ut eller hva du tar bilde av, for bildet slettes uansett nesten umiddelbart for evig tid.

Men, du kan fortsatt ta skjermdump av bildet du har fått tilsendt, men da vil personen som sendte bilde se at du gjorde det, og handle deretter.

Vanligvis får du beskjed om at bildet du sendte har blitt kopiert.Foto: Snapchat

Det hele er en sart balanse, men så langt har det fungert og Snapchat har fått en enorm brukermasse.

Merker ikke at du tar skjermdump

Nå har imidlertid nettsiden MacRumors funnet en setning i endringsloggen til iOS 7 Beta 2 som kan bety døden for Snapchat:

"Aktiv berøring blir ikke lenger kansellert når en bruker tar skjermdump", står det i notatene.

Det høres ikke ut som et stort problem, men det er akkurat denne handlingen Snapchat benytter seg av for å se om en bruker tar en skjermdump. I skrivende stund kan altså iOS 7-brukere ta så mange skjermdumper de vil når de mottar bilder via Snapchat, uten at noen vet om det.

Apples nye operativsystem er fortsatt bare tilgjengelig for utviklere, men kommer til resten av Apple-brukerne i løpet av høsten.

Prøv å ikke ta altfor mange slibrige bilder av deg selv:
Dette risikerer du når du bruker Snapchat »

(Kilde: MacRumors via Gizmodo)

Les også
Lover å øke sikkerheten på Snapchat
annonse