Til hovedinnhold

Windows 8 blir fem ganger dyrere

Fra og med neste uke må du punge ut mye mer for å oppgradere.

Dell / Flickr

Da Windows 8 ble lansert 26. oktober i fjor, fulgte det med gunstige tilbud om å oppgradere for kunder med de tidligere utgavene XP, Vista og Windows 7.

Nå er det snart slutt på det flere måneder lange åpningstilbudet. Fra og med 31. januar øker nemlig prisen på oppgradering til Microsofts nyeste operativsystem betraktelig.

I dag koster det 249 kroner for Windows 8 Pro, men ved inngangen til februar øker prisen til det femdobbelte. På Windows-bloggen skriver kommunikasjonssjef Brandon LeBlanc at den amerikanske prisen går opp fra 40 dollar til 200 dollar.

200 dollar tilsvarer 1120 kroner, men prisen blir sannsynligvis litt høyere her til lands.

Følger ikke Apple

Flere oppgraderingsalternativer får også en prisøkning. Nedenfor følger den komplette listen:

  • Oppgradering til Windows 8 Pro vil koste 200 dollar (1120 kroner)
  • Oppgradering til Windows 8 vil koste 120 dollar (670 kroner)
  • Windows 8 Pro Pack vil koste 100 dollar (560 kroner)
  • Windows 8 Media Center Pack vil koste 10 dollar (55 kroner)

Med prisøkningene viser Microsoft at de ikke ønsker å følge Apples lave oppgraderingspriser, som har vært gjeldende de siste årene. Apples operativsystem OS X, også det nyeste OS X Mountain Lion, får man oppdatert for et par hundrelapper.

Å kjøpe eller ikke kjøpe?

Hvis du vil skaffe deg Windows 8 til en billig penge, bør du med andre ord være raskt ute. Lurer du likevel på om du skal gå for det nye operativsystemet eller ikke? Sjekk ut våre guider:

Hvem gjelder det?

Lurer du på om tilbudet gjelder deg? Microsoft skriver følgende om åpningstilbudet på sine nettsider:

sitat"Tilbudet er gyldig fra 26. oktober 2012 til 31. januar 2013, og gjelder enkeltpersoner og små virksomheter som trenger å oppgradere opptil fem enheter. Hvis du er en bedriftskunde som vil oppgradere mer enn fem enheter til Windows 8 Pro, kan du kontakte Microsoft-partneren din for nærmere informasjon. Hvis kunder vil installere Windows 8 Pro, må de kjøre Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview eller Windows 8 Release Preview."

(Kilde: Microsoft)

annonse