Til hovedinnhold

Opera Max vil spare deg for data

Ny app fra selskapet ute i betaversjon.

Opera.
Torstein Norum Bugge

Opera er en nettleser som har vunnet mange mobile tilhengere, blant annet på grunn av én ting: dens egenskap til å komprimere data slik at databruken blir lavere. Nå begynner denne evnen å bli mer og mer unyttig, i takt med at mobilbrukernes databruk i økende grad går gjennom apper.

Dette har det norske selskapet nå bestemt seg for å gjøre noe med, gjennom en app ved navn Opera Max. Appen i seg selv er ikke en nettleser, så dens funksjon er i praksis å lede all ut- og inngående data fra din enhet gjennom Operas egne servere.

"Mirakelet" skjer ifølge Opera ved å sette opp en egen VPN (Virtual Private Network), som utelukkende måler databruken og hvor mye du sparer. Med denne formuleringen mener selskapet å si at din private informasjon ikke vil lagres, hvilket sannsynligvis vil berolige mange.

Foreløpig i betaversjon

Du kan imidlertid ikke bruke denne appen helt ennå, da Opera kun har lansert den for en liten gruppe betatestere. Potensialet er likevel stort, og tankene går helt klart først og fremst til apper som Facebook og Instagram, men også andre type apper vil nok også kunne omfattes etter hvert.

Opera sparer oss for unødvendige datakostnader,
Google dobler hastigheten til Chrome »

(Kilde: Engadget)

annonse