Nyhet

Opera Max vil spare deg for data

Ny app fra selskapet ute i betaversjon.

Opera er en nettleser som har vunnet mange mobile tilhengere, blant annet på grunn av én ting: dens egenskap til å komprimere data slik at databruken blir lavere. Nå begynner denne evnen å bli mer og mer unyttig, i takt med at mobilbrukernes databruk i økende grad går gjennom apper.

Dette har det norske selskapet nå bestemt seg for å gjøre noe med, gjennom en app ved navn Opera Max. Appen i seg selv er ikke en nettleser, så dens funksjon er i praksis å lede all ut- og inngående data fra din enhet gjennom Operas egne servere.

"Mirakelet" skjer ifølge Opera ved å sette opp en egen VPN (Virtual Private Network), som utelukkende måler databruken og hvor mye du sparer. Med denne formuleringen mener selskapet å si at din private informasjon ikke vil lagres, hvilket sannsynligvis vil berolige mange.

Foreløpig i betaversjon

Du kan imidlertid ikke bruke denne appen helt ennå, da Opera kun har lansert den for en liten gruppe betatestere. Potensialet er likevel stort, og tankene går helt klart først og fremst til apper som Facebook og Instagram, men også andre type apper vil nok også kunne omfattes etter hvert.

Opera sparer oss for unødvendige datakostnader,
Google dobler hastigheten til Chrome »

(Kilde: Engadget)

Les også
Nå kan du laste ned Opera 15
Les også
Vinterens nye Android-apper
Les også
Sjekk Operas nye Android-nettleser
Les også
Stor test av mobilnettlesere
Les også
– Facebook vil kjøpe Opera
Les også
Opera Mini for Android: Surf raskere og billigere
Les også
Opera Mobile 11.5 til Android: Vi tester turbo-nettleseren til mobil
Les også
Nå kommer Opera Mini for iPad
Les også
Her er Operas nye nettlesere
annonse