Til hovedinnhold

Se hvor lett vi knekker iPhone-låsen

For fire dager siden postet en bruker på MacRumors et overraskende funn han hadde gjort på sin iPhone.

– Jeg tror jeg nettopp fant et sikkerhetshull i iOS 4.1. Når telefonen er låst med nummerkode, trykk på nødanrop, skriv et ikke-nødnummer som ###. Trykk på ringeknappen og trykk så øyeblikkelig på låseknappen.

Gjør du dette får du opp telefonapplikasjonen til iPhone. Herfra kan du ringe til alle nummer du ønsker i inn- og utland. Du kan også slå opp numre i adresseboken, se ringeloggen og høre gjennom alle meldinger på mobilsvareren.

Dermed er kodelåsen i praksis ubrukelig til å hindre tyver fra å ringe med telefonen din.

Og det stopper ikke her. Du kan også trykke på "Del kontakt" og herfra få tilgang til fotoalbumet til telefonen. Eller du kan holde inne menyknappen og få opp stemmekontroll, eller dobbeltklikke for å høre på sanger.

Fungerer på alle modeller
Mobilen.no har testet programvarefeilen på vår iPhone 4 og kan bekrefte at det er like lett som beskrevet. Det har også utallige andre brukere, og det er dermed klart at Apple står ovenfor nok en pinlig iPhone-fadese.

Problemet rammer alle telefoner som er oppgradert til nyeste programvare, versjon iOS 4.1 eller betaen av iOS 4.2. Det vil si at både iPhone 3G, 3GS og 4 er utsatt.

Mulig fiks

DinSide hevder at man på iPhone 4 kan fjerne sikkerhetshullet ved å gå på innstillinger -> generelt -> kodelås og velge bort "enkel kode". Denne løsningen fungerer imidlertid ikke på noen av våre to eksemplarer av iPhone 4.

Det er foreløpig ingen kjent løsning for eiere av iPhone 3G og 3GS, som trolig må vente på at Apple lanserer ny programvare.

Her kan du se når vi låser opp iPhone:

Mer om
annonse