Til hovedinnhold

Endelig kan du skrive lengre Twitter-meldinger

Men samtidig beholdes maksgrensen på 140 tegn.

Twitter har vært ganske sta når det gjelder å beholde den velkjente maksgrensen på 140 tegn, men i mai kunne vi melde at Twitter hadde planer om å åpne for lengre meldinger på en annen måte. Nå opplyser Twitter at de nye endringene er på vei ut.

Endringene innebærer at diverse tillegg i meldingene ikke lengre vil inngå i maksgrensen på 140 tegn, som i praksis betyr at du heretter kan skrive lengre meldinger.

Også andre endringer underveis

Det som ikke lenger inngår i de 140 tegnene er bilder, videoer, GIF-filer, sitater og meningsmålinger. Dersom du har til vane å benytte noe av dette kan du altså nå lage mer utfyllende Twitter-meldinger enn tidligere.

Twitter har også andre endringer på gang. Tjenesten skal gjøre det mulig å retweete sine egne meldinger, i tilfelle du for eksempel vil skape ny oppmerksomhet rundt en Twitter-melding som du var ekstra fornøyd med og som ikke fikk allverdens med respons.

Slutt på «punktumtrikset»

Den tredje nyheten er at Twitter skal gjøre det mulig å droppe punktumet foran brukernavnet når man skriver meldinger som man vil at alle følgerne skal se. Dette «punktumtrikset» har hittil vært nødvendig for å komme rundt Twitter-regelen som hindrer meldinger som starter med @brukernavn i å nå alle.

Det er uvisst når disse sistnevnte oppdateringene skal bli tilgjengelige, men resten av endringene skal altså være i ferd med å bli rullet ut til brukere i skrivende stund. Flere detaljer om Twitters nye endringer finner du på tjenestens offisielle blogg.

Bruker du mye Twitter i mørket? iPhone har nå fått den samme nattfunksjonen som Android-utgaven »

(Via Engadget)

annonse