Til hovedinnhold

Samsung vil hjelpe deg å innrede hjemmet med 3D-kamera og VR-app

Viser snart frem sitt nye konsept VuildUs.

Samsung

Utvidet virkelighet har mange praktiske nyttefunksjoner, hvorav én er muligheten til «virtuell» innredning av hjemmet sitt for å finne ut hvor og hvordan nye møbler passer inn. Dette er en funksjon vi allerede finner på Project Tango-telefonene, og nå har Samsung et tilsvarende konsept på gang.

I en pressemelding kunngjør Samsung nemlig noe kaller VuildUs, som skal gjøre det lettere å innrede hjemmet ved hjelp av et 3D-kamera og mobile VR-briller. Konseptet er utviklet av Samsungs Creative Labs.

Lager VR-versjon av rommet

Løsningen benytter et 360-graders dybdekamera som plasseres på gulvet i rommet man ønsker å møblere, og som kobles trådløst til mobilen. Dette roterer rundt for å skanne omgivelsene, og på bakgrunn av dette genereres det en VR-versjon av rommet.

Samsung

Ved hjelp en egen VR-applikasjon kan man så bruke kompatible VR-briller, slik som for eksempel Samsungs eget Gear VR-produkt, til å entre det virtuelle rommet. Brukeren kan så plassere tredimensjonale, virtuelle møbler rundt i VR-rommet i sanntid for å finne ut hvor de passer.

Alle dimensjonene ligger allerede i systemet, slik at man ikke trenger å foreta målinger. Meningen er også at man skal kunne kjøpe møblene direkte fra den samme appen. Utover dette foreligger det ennå ikke så mange tekniske detaljer, ei heller om pris og tilgjengelighet. På den nært forestående Mobile World Congress-messen vil vi trolig få vite langt mer.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av konseptet.

Mobile World Congress vil by på mange nyheter: Nokia, LG, Huawei og flere skal lansere nye toppmobiler »

annonse