Til hovedinnhold

Rull sammen OLED-TV-en

LG skal snart vise frem nytt og spennende konsept.

Sørkoreanske LG har jobbet med OLED-skjermer som det går an å bøye i lengre tid, og nå ser det ut til at arbeidet omsider begynner å bære frukter for alvor. Avisen Korea Times melder nemlig at LG snart skal vise frem en fullverdig, 55-tommers OLED-TV som kan «rulles» sammen.

Selskapet fortalte avisen at TV-en skal avdukes på CES-messen i Las Vegas i januar neste år. TV-en er vel å merke en prototype, og en masseproduksjon av produktet ligger fremdeles noen år frem i tid.

Kan puttes i en koffert

Meningen med den sammenrullbare teknologien er blant annet å gjøre TV-er mer bærbare, slik at man enkelt kan bringe den med seg dit man har behov for en skjerm, for eksempel i en koffert, og simpelthen «rulle» den opp.

Dette er imidlertid bare begynnelsen, og LG ser for seg en fremtid hvor de fleksible skjermene blant annet kan bygges inn i ting som vinduer, bord og vegger. I tillegg kan skjermene gjøres gjennomsiktige, noe som ifølge selskapet legger til rette for blant annet utvidet virkelighet-løsninger.

Interessant nok utelukker for øvrig ikke LG at den fleksible 55-tommeren som snart skal vises frem kan bli tilgjengelig for forbrukere. Det er nemlig en mulighet for at TV-en faktisk vil bli lagt ut for salg i forbindelse med CES-messen, men dette er ikke avgjort ennå.

Har også vist OLED-TV som kan «klistres»

Imidlertid ligger masseproduksjonen som sagt ennå et stykke frem i tid, noe som ifølge LG har sammenheng med at det fremdeles finnes en del tekniske hindringer som må overkommes i produksjonsprosessen.

LG har for øvrig også tidligere gjort eksperimentelle fremstøt på OLED-fronten. I mai kunne vi melde at LG hadde vist frem en annen OLED-TV som man kunne «klistre» på veggen ved hjelp av magneter.

For et innblikk i hvordan de fleksible OLED-skjermene fungerer i praksis kan du sjekke ut videoen under, som viser en bøyelig 18-tommer som LG viste frem i fjor sommer.

Panasonic lanserte nylig en OLED-TV med 4K-oppløsning: Den tok pusten fra oss »

(Via Flatpanels.dk)

Les også
Superstoffet grafén kan gi oss én milliondels millimeter tynne OLED-skjermer
Les også
Dette er LGs nye OLED-toppmodell
Les også
Nå kommer PC-skjermer med OLED-teknologi
Les også
Nå kan OLED-teknologiens største svakhet være løst
Les også
- Snart kan iPhone få OLED-skjermer
Les også
TV-en i stua di er kanskje stor, men denne skjermen er større
Les også
Sammenrullbare TV-er kan komme om to til tre år
Les også
Samsungs brettbare mobil kan komme allerede i januar
Les også
Bildet på denne 4K OLED-TV-en tok nesten pusten fra oss
Les også
Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning
Les også
LG spytter inn svimlende summer i OLED-teknologi
annonse