Til hovedinnhold

Qualcomms nye VR-briller har høyere oppløsning enn Oculus Rift og HTC Vive

Ny referanseplattform skal gi billigere og bedre VR-briller.

Kurt Lekanger, Tek.no

Berlin / Tek.no: Brikkeprodusenten Qualcomm har lansert en referanseplattform for VR-briller som de håper skal gjøre det raskere og enklere for andre produsenter å lage VR-briller.

Plattformen har fått navnet VR820, og er basert på Qualcomms Snapdragon 820-systembrikke. I motsetning til VR-briller som for eksempel Samsung Gear VR hvor du bruker mobiltelefonen til å vise VR-innholdet, er VR820 briller som brukes alene.

God oppløsning

I tillegg til Snapdragon 820 består VR820-plattformen av en integrert sensor som følger øynenes bevegelser, to frontkameraer, gyroskop, aksellerometer og magnetometer-sensorer. Brillene benytter to AMOLED-skjermer med oppløsning på 1440x1440 punkter per øye og en oppdateringsfrekvens på 70 Hz. Til sammenligning har HTC Vive og Oculus Rift en oppløsning på 1200 x 1080 punkter per øye, riktignok med en høyere oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Grafikken håndteres av en Adreno 530-GPU.

Slik ser Qualcomm-brillene ut. Disse vil ikke komme i salg, men andre produsenter kan lage egne briller basert på Qualcomms referansedesign.
Kurt Lekanger, Tek.no

– Snapdragon VR820 integrerer nøkkelteknologier og funksjoner for en eksepsjonell VR-opplevelse, og er et springbrett som kan hjelpe OEM-produsenter og utviklere med å lage den neste generasjonen virkelig portable og kabelfrie enheter, noe vi tror er nødvendig for at massemarkedet skal ta i bruk VR, uttaler IoT-sjef Anthony Murray i Qualcomm i en pressemelding.

Referansebrillene er produsert av selskapet Goertek og plattformen bygger på Snapdragon VR Software Development Kit.

Foreløpig er det ingen produsenter som har annonsert at de vil lansere VR-briller basert på Qualcomms referansebriller, men på Qualcomms stand på IFA fikk vi opplyst at selskapet jobber med å få på plass dette. Plattformen vil bli tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal, og det ventes at de første kommersielle enhetene basert på plattformen vil komme kort tid etterpå.

Interessert i VR? Få med deg disse testene:

Se flere saker fra IFA 2016 på vår temaside »

annonse