Til hovedinnhold

LGs nye 4K-Blu-ray-spiller Støtter Dolby Vision

Blir en av de første modellene i verden som støtter det.

LG

HDR er blitt den store teknologiske snakkisen, og HDR-støtte er nå bygget inn både i mange TV-er og 4K-Blu-ray-spillere. Men HDR er ikke en fastsatt standard, selv om de fleste er enige om at en HDR-TV bør ha en lysstyrke på minst 1000 nits og vise en fargedybde på 10 bit.

Dolby Vision flyr over disse kravene med glans, og regnes som toppen av HDR-krav. Dermed er det mildt sagt spennende når LG avslører at deres nye 4K-Blu-ray-spiller ikke bare støtter HDR, men Dolby Vision.

Spilleren bærer modellbetegnelsen LG UP970 og vil få støtten via en programvareoppdatering senere i år.

Les vår TV-testers mening om HDR:
– HDR er den største nyheten siden TV-en fikk farger

Bedre optimalisering og lysstyrke

I tillegg til Dolby Vision-støtte vil spilleren også kunne kjøre Dolby Atmos-lyd og DTS-HD, og på bildefronten byr den ellers på 10-bits fargedybde. Tilkoblingene omfatter én HDMI 1.4-inngang og én HDMI 2.0a-inngang, Ethernet og Wi-Fi.

LG

Dolby Vision skiller seg fra den generiske HDR10-standarden ved at den er i stand til å utnytte egenskapene til hver enkelt TV, for å automatisk optimalisere kvaliteten til hvert enkelt bilde.

Dolby Vision har også vesentlig høyere lysstyrke, med en maksgrense på hele 4000 nits, der vanlig HDR opererer med rundt 1000 nits på det meste. Samtidig vil en enhet som støtter Dolby Vision også automatisk støtte HDR10-standarden.

Når det gjelder TV-er finnes det allerede en del modeller som kommer med Dolby Vision, hovedsakelig fra LG, og som vi meldte nylig har filmstudioer nå inngått samarbeid med Dolby om å utgi 4K-Blu-ray-filmer med teknologien. Akkurat når den nye spilleren fra LG lanseres, og til hvilken pris, er for øvrig ennå ikke kjent.

LG har også syltynne TV-er på gang »

annonse