Til hovedinnhold

Se videoen av roboten som holder døren åpen for «vennen» sin

SpotMini kan bli fremtidens kompanjong i hjemmet.

Vi har ennå ikke sett noen av Boston Dynamics' vidundere på markedet, men i kulissene pusler selskapet med noe av verdens mest avanserte robotteknologi. Nå har de sluppet nok en imponerende video av hva teknologiens deres er i stand til.

Denne gangen er det robot-«hunden» SpotMini som inntar søkelyset med høyst menneskelige handlinger. I den nye demonstrasjonsvideoen ser vi nemlig hvordan SpotMini åpner en dør – og holder den åpen for en annen, identisk maskin.

Handlingen starter med at roboten skanner døren for deretter å strekke ut en arm med en klype som griper dørhåndtaket. Deretter holdes døren åpen mens en annen robot spaserer ut, hvorpå maskinen følger etter og lukker døren forsiktig etter seg.

Liten, men avansert robothund

SpotMini er en ganske liten, elektrisk sak på fire bein som ruver kun 84 centimeter over bakken og som har en egenvekt på 30 kilogram. Den har til sammen 17 «ledd», inkludert gripearmen, og kan lese omgivelsene ved hjelp av en rekke sensorer og dybdekameraer.

I tillegg til åpne dører kan roboten også brukes til å plukke opp og bære ulike gjenstander. Den takler ifølge hjemmesiden en lastevekt på opptil 14 kilogram, som jo ikke er spesielt dårlig. Maskinen er ifølge Boston Dynamics også den mest stillegående de noensinne har laget.

Som med andre Boston Dynamics-maskiner er det uvisst når vi eventuelt får se en kommersialisering av produktene. Selskapet skriver på sine hjemmesider at roboten er bygget for å passe fint på et kontor eller i et hjem, så det er ikke umulig at vi får anledning til å skaffe oss et eksemplar etter hvert.

Selskapet som kjøpte Boston Dynamics fra Google, japanske Softbank, har dessuten gitt uttrykk for at de ønsker å finne mer nyttige bruksområder for teknologien og gi den en rolle innen fremtidens smart-teknologi. Softbank har allerede stått bak den søte roboten Pepper, som ble solgt til forbrukere og som vi har tatt en titt på.

Denne roboten kan dokumentere livet ditt »

Les også
Etter årevis med testing gjør Boston Robotics sin første robothund klar for salg
Les også
Disney jobber med å erstatte stuntmenn med roboter
Les også
Snart kan robotapokalypsen komme til et blomsterbed nær deg
Les også
Er du ensom? Denne roboten skal hjelpe deg
Les også
Denne roboten kan dokumentere livet ditt
Les også
Før kunne roboten Atlas gå og balansere – nå kan den ta baklengs salto uten hjelp
Les også
Forskere har laget robothud som kan «føle»
Mer om
annonse