Nyhet

Samsungs superkamera møter iPhone X

Vi tok bilder med Galaxy S9 i Barcelonas gater.

Tek.no / Barcelona: Samsungs nye flaggskip, Galaxy S9, er akkurat lansert. Den heftige telefonen ser omtrent ut slik som den forrige, men det er på innsiden ting har skjedd. Du kan kanskje se på den som en S-modell fra Apple. Én av tingene som har skjedd er en kraftig kameraoppgradering.

Så hva var vel mer naturlig enn å prøve ut kameraet i Barcelonas gater da Samsung plutselig fikk tak i testeksemplarer rett etter arrangementet sitt her i byen?

Som tenkt, så gjort.

Vi måtte naturligvis ha med et par konkurrenter, og av mobilene vi hadde for hånden virket Huaweis Mate 10 Pro og Apples iPhone X som de mest naturlige krigerne. Under ser du bildene vi tok med de ulike telefonene.

En fullverdig test av Galaxy S9 og S9+ er selvfølgelig på vei, men i mellomtiden kan du se nærmere på bildene under for å få et inntrykk av hvor godt det nye S9-kameraet er.

PS! Telefonene har ulik optikk og utsnittene blir dermed ikke helt like. Vi har ikke redigert bildene for å matche dem, ettersom det byr på sine egne utfordringer. Dette er bilder rett fra telefonene, som alle har stått i auto-modus.

Vi begynner med et par omganger der stativ og selvutløser er brukt.

Kveldsbilder

Mørk stue

Nå er det tid for noen sett bilder tatt uten stativhjelp. Her blir det naturlig nok enda litt vanskeligere å få helt likt utsnitt med i søkeren, så det må tas høyde for at noe forskjell i bildene kan skyldes et gatelys som ble fanget inn av én telefon og ikke et annet. Men til sammen bør de gi et inntrykk av hvor gode disse telefonene er.

Kveldsbilder

Klikk på bildet for å se full oppløsning.

Dagslys

Portrett

Siden bildesammenlikningsverktøyet vårt ikke lar deg se fullversjoner av bildene, har vi her zoomet inn for å bedre kunne se forskjellene.

Flere bilder i galleriet

Dette er ikke en test av Galaxy S9-kameraet. Flere deler av løsningen har vi rett og slett ikke rukket å leke oss med ennå.

Vi har for eksempel ikke prøvd ut zoom-kameraet i S9+ skikkelig, og vi har heller ikke fått tid til å leke oss med den mekaniske blenderen som kan variere mellom f/1.5 og f/2.4. Telefonen har likevel benyttet seg av den i auto-modusen sin, men vi har altså ikke sett hva som er mulig å oppnå om vi bruker løsningen litt mer aktivt. Det er ved aktiv og målrettet bruk en kan mistenke størst gevinst av akkurat denne.

Vi avslutter med et lite bildegalleri som viser bildene vi så langt har hentet ut fra Galaxy S9+-modellen vi tester, slik at du kan få et utfyllende inntrykk av hvor god den er på kamerafronten. Hvilken synes du ga best bilder?

Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
annonse