Nyhet

Kommer en brettbar Surface-telefon med Android i 2019?

Nye rykter om Microsofts mest mystiske produkt.

Microsoft har slitt i mange år med å komme seg inn på mobilmarkedet. Og nå kan det hende de prøver seg igjen. Ryktebørsen flommer nemlig over av snakk om en ny telefon med Microsoft-logoen på. Men hva slags telefon det blir virker litt usikkert, men flere nettsteder melder om at det skal være snakk om en Android-telefon.

I flere år har ryktene gått om en såkalt Surface Phone, som har blitt tillagt et utall ulike egenskaper gjennom årene som har gått siden Microsoft kuttet mobilproduksjonen etter Nokia-oppkjøpet.

Brettbar Android-«PDA» i 2019?

Surface Go skal ha hett Libra internt i Microsoft før lansering. Sammen med Carmel - en ventet oppgradert Surface Pro og Andromeda, som altså kanskje er utsatt til 2019.

Thurrot.com melder at Microsoft har satt det ryktede Andromeda-prosjektet på vent, for en full overhaling før de lanserer i 2019.

Om vi tror på ryktene skal dette ikke strengt tatt være en telefon, slik vi kjenner dem. I stedet er det noe som ligger nærmere et brettbart nettbrett eller en PDA.

Tidligere har det vært snakk om at dingsen skulle kjøre Windows i en eller annen form, men den siste tidens rykter virker rimelig sikre på at det i stedet er Androd som skal leve på den brettbare skjermen.

For ordens skyld; ingenting av dette er bekreftet. Dermed vet vi ikke om dette er samme dings eller to ulike ting Microsoft utvikler.

Kjører definitivt ikke Windows

Lumia 950-modellene var de siste Windows-telefonene fra Microsoft. Så langt.

En chatdialog som skal være med én av Microsofts kundekontakter er publisert på nettstedet Windowslatest.com.

– Våre Windows Phone-ingeniører jobber med å slippe en ny modell nå. Men det er foreløpig ikke sagt noe om hvilken type modeller (telefoner) de skal slippe, forklares det i chatdialogen.

– Det er definitivt ikke Windows Phone denne gangen. Vi vil slippe et helt nytt utvalg Microsoft-telefoner, forklares det videre.

– Vil den ikke kjøre Windows 10 Mobile?

– Den vil drives av Android, det er helt sikkert, avsluttes det om telefonen, før resten av samtalen handler mest om hvorvidt kundebehandleren kan siteres.

Microsoft har prøvd før

Lumia 1020 hadde 41 megapikslers kamera og en av de beste fotoappene vi har støtt på. Du kunne også få batterigrep til telefonen da den kom.

Akkurat hva Andromeda blir, eller om den kan gjøre et innhugg i den heftige konkurransen som er rundt mobiltelefoner akkurat nå er uvisst. Siden alt dette er rykter kan det godt hende Andromeda er en helt egen del innenfor Surface-utvalget, mens Android-telefoner er noe Microsoft jobber med på siden.

Men Microsoft har brukt mye penger på og hatt store problemer med å hamle opp med aktører som Samsung, Apple og Huawei på det globale mobilmarkedet.

Flere omganger med Windows-mobiler under Lumia-navnet har kommet og i stor grad floppet. Flere av dem har vært særdeles gode modeller med masse futt og brukeropplevelse for lite penger, men ingen har hatt særlig god tilgang på apper og programvare.

Microsoft pleide å gjøre et poeng av at de hadde støtte fra nær samtlige av de 50 viktigste appene i bruk. Men når man finner apper som Instagram og Snapchat blant appene som ikke er tilgjengelig, kan man kanskje si at noen av disse 50 appene er viktigere enn andre.

Surface-serien utvides stadig

De så langt siste Windows-mobilene fra Microsoft var Lumia 950 og 950 XL. De kom i 2015, og fikk gode kritikker. På listen over heftige og minneverdige Lumia-modeller hører også Lumia 1020 til. En heftig kameramobil med 41 megapikslers kamera og særdeles gode egenskaper på film, lyd og stillbilder.

Microsoft-telefonene har for det aller meste forsvunnet fra markedet. Men selskapets Surface-produkter gjørt det skarpt om dagen, og nye, lille Surface Go ble lansert i forrige uke. Et 9,7-tommers nettbrett med Windows 10 og langt lavere pris enn resten av Surface-familien.

Les mer om nye Surface Go i denne artikkelen »

Les også
Microsoft har lansert Surface Go
Les også
Nokia 7 Plus: Nå er Nokia definitivt tilbake
Les også
Microsoft Surface Book 2 med GTX 1050-grafikk: Med Surface Book 2 er Microsoft endelig i mål
Les også
Microsoft drømmer om en brettbar mobil
Les også
Nå kan du sende innhold fra telefonen til en Windows-PC
annonse