Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Her er februarmobilene

Samsung, Huawei og Sony har nyheter på vei ut i butikkene.

Verdens største elektronikkmesse har allerede rukket å gå av stabelen i Las Vegas, og nå i februar kommer noen av de første av årets nye mobiltelefoner på markedet.

Foreløpig er det fortsatt litt slunkent av nyheter; fire nye modeller er med i listen. Men to av dem er viktige mellommodeller med rammeløs design, og én er en budsjettmobil fra Sony som kan vise seg å bli en joker for deg som vil ha en rimelig og kjapp mobil.

Messen som virkelig setter i gang mobilåret starter om bare noen uker. Mobile World Congress går av stabelen i Barcelona i slutten av februar. Etter den vil det sannsynligvis dukke opp flere titalls nye mobiler i butikkhyllene. Inkludert en modell mange venter på - Samsungs Galaxy S9.

Er du ikke på jakt etter det aller råeste er det imidlertid en del nytt å velge i allerede nå.

Dette er mobiltelefonene som kommer i salg i februar

Samsung

Samsung Galaxy A8 (2018)
Toppmodell light

Samsung Galaxy A8 (2018)

fra 2558:-

Hvis Galaxy S8 blir akkurat i dyreste laget har Samsung Galaxy A8 som et ålreit alternativ. Du slipper til og med unna et par av de irriterende småfaktene til toppmodellen S8; den har hverken Bixby-knapp eller malplassert fingerleser - her er fingerleseren i midten, under kameraet, på baksiden. Telefonen er vanntett, og har en stor, nesten rammeløs AMOLED-skjerm. Det viktigste du gir avkall på om du velger A8 fremfor S8 er kamerakvalitet og lagringsplass. Begge deler kan være viktige, så vurder valgmulighetene godt før du eventuelt velger å spare noen kroner på å velge A8. Er du ikke så opptatt av å ta mange bilder i dårlige lysforhold burde A8 være et meget godt alternativ.Les testen av Galaxy A8 her »

Sony

Sony Xperia L2 H4311
Diger og billig

Sony Xperia L2 H4311

Sonys L2-modell er ganske svær, med 5,5-tommers skjerm og tradisjonell design med store rammer rundt. Men trenger du en storskjermtelefon uten å betale altfor mye kan den være et greit alternativ. I motsetning til XA2 leveres imidlertid ikke denne med Android 8, og valget av maskinvare fra kinesiske MediaTek gjør at ytelsen over tid ikke er like sikker som med den hakket mer påkostede modellen. Like fullt; du får stor skjerm, forholdsvis stort batteri og ny USB-C-kontakt i bånn på denne telefonen, og den er ventet å koste rundt 2300 kroner. I skrivende stund ligger den imidlertid høyere i prissøketjenestene.Les mer om Xperia L2 her »

Sony Xperia XA2 H4113
Sonys nye og rimelige

Sony Xperia XA2 H4113

Xperia XA2 ble lansert for bare noen uker siden, og skal nå ut i markedet. Dette er en rimelig Xperia-modell fra Sony, og dermed er den ikke vanntett. Men ellers virker det å være en gjennomtenkt og god mobil til en forholdsvis gunstig prislapp. På innsiden har sony valgt maskinvare som virker som et midt i blinken kompromiss for en mobil som hverken skal være treg å bruke eller dyr å kjøpe. Greit med lagringsplass, stor og god skjerm og pen design er blant egenskapene den byr på for rundt 3500 kroner. Som flere av Sonys andre telefoner er den utstyrt med Android 8 fra første stund.Les mer om Xperia XA2 her »

Huawei

Huawei P Smart 32GB
Rammeløs og rimelig

Huawei P Smart 32GB

Huaweis nye P Smart er ikke egentlig del av noen av produsentens eksisterende mobilserier. Den nye serien skal være rettet mot ungdom, og P Smart er dermed heller ikke en kjempedyr modell. Den skal koste et sted rundt 2500 kroner når den kommer i handelen i løpet av februar. Telefonen minner sterkt om Mate 10 Lite som alt er på markedet, med lik og heldekkende skjerm og for en stor del lik maskinvare. Men P Smart har nyere programvare i form av Android 8 ved lansering, der Mate 10 Lite, i motsetning til Pro-modellen, har Android 7 installert. Ellers får du litt mindre batteri, og kamera med litt lavere oppløsning enn i Mate 10 Lite. Det gjelder både foran og bak, men det har kommet med nye styringsmuligheter, i form av store gester så som vinking, som kan utløse kameraet.Ikke så fryktelig mye nytt, altså - men en av de hyggeligste prisene du kan få en tilnærmet rammeløs mobil for akkurat nå.Les testen av den nære slektningen Mate 10 Lite her »

annonse