Til hovedinnhold

Slik ser PlayStation4 Pro ut inni

IFixit har plukket den nye konsollen fra hverandre.

Nettstedet iFIxit har nå gått Playstation 4 Pro-konsollen fra Sony nærmere etter i sømmene. Det viser seg at konsollen ikke er blant de vanskeligste å reparere, men at du sier farvel til alt av garantier om du gjør det selv.

Det er på langt nær første gangen nettsiden tar nye enheter under lupen. De har nemlig for vane å saumfare en rekke nye produkter, som for eksempel Samsungs S7-telefon eller Googles nye Pixel-modell.

Flere endringer på innsiden

Under demonteringen så fant nettsiden flere endringer på den nye konsollen. En av disse er harddisken, som viser seg å være en Sata 3-disk på 1 TB med 5400 rpm snurrehastighet (2.5" HGST HTS541010A9E680).

PS4 Pro bruker en vanlig harddisk som lagring.

Etter å ha fjernet disken og nappet av det første dekslet, kommer du til boksen som inneholder strømforsyningen. Her viser det seg at effekten er økt fra 165 watt på PS4 Slim, til 289 watt på den nye Pro-modellen. Noe av grunnen er den nye og kraftigere grafikk-chipen fra AMD, som også krever en kraftigere vifte.

Slik ser hovedkortet ut.

Videre kommer de frem til hovedkortet. Og her finner de flere nyheter. Blant annet er AMDs Jaguar-CPU med åtte kjerner med Radeon-GPU på plass, sammen med 8 GB med DDR5-minne som er levert av Samsung.

For å holde grafikk-brikken kjølig er det en vifte på 25,2 watt plassert i konsollen. Dette forklarer nok også noe av behovet for en kraftigere strømforsyning.

Er enkel å skru fra hverandre

Den nye konsollen viser seg å være relativt enkle å ha med å gjøre når du skal reparere den. iFixit gir den karakter åtte av ti, hvor en av lyspunktene er at du enkelt kan skifte harddisk uten å bryte garantien.

På den andre siden får produktet trekk for å ha sikkerhetsskruer og forseglinger som avslører at du har prøvd å åpne produktet på egenhånd – og dermed mister alt av garantier.

IFixit skrur også nettbrett fra hverandre:
Her kan du se hvordan iPad Pro ser ut inni »

(Kilde: iFixit)

annonse