Til hovedinnhold

Corsairs musematte kan lade opp både musa og mobilen

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Tek.no/Taipei: Corsair er et kjent navn for de fleste maskinvareinteresserte nordmenn, og selskapet har produsert gode datamus i en årrekke.

Noen trådløse alternativer har vi dog ikke sett – i hvert fall ikke inntil nå.

Så når Corsair først skal gjøre ting trådløst, ser det ikke ut til at de har planer om å gjøre noe halvveis. På en hotellsuite under årets Computex-messe fikk vi se «Project Zeus» – en datamus som ikke bare kunne kommunisere over 2,4 GHz og Bluetooth, men også ladet seg selv gjennom musematta.

Dingsen helt til høyre i bildet kan kobles til en iPhone for å lade den trådløst. Det er en tredjeparts løsning.
Vegar Jansen, Tek.no

I mattas øvre høyre hjørne – og naturlig nok i selve musa – har de lagt inn Qi-komptatibel ladeteknologi, som vi her på messa også har sett på Acer Revo Cube.

Plassér musa her for å lade den.
Vegar Jansen, Tek.no

Alt du da trenger å gjøre når du går fra pulten, er å plassere datamusa over dette ladeområdet. På den måten burde du aldri slippe opp for strøm.

Og når du først sitter ved datamaskinen og surfer er det ikke noe i veien for å lade mobilen din litt på musematta også.

Basert på Glaive

Corsair Zeus – som musa trolig vil kalles dersom eller når den kommer på markedet – er til dels basert på Glaive med utskiftbare tommelgrep.

Under finner vi av/på-bryter, samt muligheten til å bytte mellom 2,4 GHz radio og Bluetooth.
Vegar Jansen, Tek.no

Av hva det innvendige angår var det ikke så mye Corsair ville røpe, og med en såpass tidlig prototype er det heller ikke spesielt merkelig ettersom de muligens fremdeles tester ut forskjellige sensorer.

Av samme grunn er heller ikke pris eller noen eventuell slippdator klar. Men med tanke på at de i det hele tatt viser frem selve konseptet, vil vi mene at det er en god sjanse for at produktet havner i butikkene.

annonse