Til hovedinnhold

Internt i Segway kalles den bare «The Beast»

Segway vil sende deg offroad på ett hjul.

Segway-Ninebot
Vegar Jansen

Tek.no/Berlin: Segway har nylig holdt sin pressekonferanse her på IFA og dratt duken av noen nyvinninger – samt noe vi strengt tatt også har sett før. Men nå vet vi en god del mer om både produktene og når de kommer på markedet.

Elrulleskøyta Drift W1 kommer snart til en lekeplass nær deg.
Vegar Jansen, Tek.no

For å ta det mest opplagte først: Segway Drift W1. Disse selvbalanserende skøytene, som selskapet selv omtaler som «skates of the 21st century», har en lanseringspris på 399 euro og slippes denne høsten.

Med en makshastighet på 12 km/t og små hjul er det ikke akkurat noe utpreget transportmiddel, men mer å betrakte som et produkt man kan leke og ha det gøy med. Det er mulig vi kommer til å teste W1 senere i uka, men akkurat nå trenger vi en kropp uten brekkasjer – det krever en viss helse å være på messe.

Et beist av en enhjuling

Innen elektriske sparkesykler skjer det ikke noe spesielt nytt, med unntak av at KickScooter ES2 vil kunne velges med sort rattstamme og det vil komme en ekstra robust KickScooter-modell som kun skal selges til firmaer som driver med elsparkesykkelutleie.

Da var det langt mer interessant å høre om den kommende Ninebot by Segway One Z10, en ståenhjuling uten særlige begrensninger – tenk deg en One Model S2 på steroider.

Vegar Jansen, Tek.no

Z10 har en toppfart på 45 kilometer i timen og en rekkevidde på opptil 90 kilometer. Nå tenker du jo at den høye hastigheten betyr at du ikke kan bruke den på veien, og det stemmer jo for så vidt. Men denne modellen skal klare seg fint «off-road» også.

Et 18 tommers stort luftfylt hjul med godt grep skal sørge for god framkommelighet, selv der det ikke er asfalt.

Internt i Segway omtales den nye modellen ganske enkelt som «The Beast», og det sier jo en god del.

Sammenlignet med One Model S2 er Z10 en skikkelig kraftkar.
Vegar Jansen, Tek.no

Z10 har ennå ikke fått noen offisiell pris eller slippdato, men en av selskapets representanter kunne røpe at den ikke akkurat ville bli rimelig – hun mente den ville havne på et sted mellom 1500 og 2000 euro.

Om den likevel skulle friste vil den snart være mulig å forhåndsbestille, med levering en eller annen gang mot slutten av året.

Les alle våre saker fra IFA-messen »

annonse