Nyhet

Elon Musk og Boeing utfordrer hverandre om å komme seg først til Mars

– Gjør det, svarte Musk da Boing nylig erklærte at de skulle slå ham i kappløpet.

Blant de mange høye ambisjonene til SpaceX- og Tesla-grunnleggeren Elon Musk er ønsket om å være først ute med å lande mennesker på Mars, men her finnes det også andre aktører med store planer. Nå ser det ut som om kappløpet har tilspisset seg.

Som Fortune meldte ble Boeing-sjefen Dennis Muilenburg nylig intervjuet på en amerikansk nyhetskanal hvor han erklærte at selskapet skal slå Musk i kappløpet om å komme seg først til Mars med mennesker.

– Før eller siden skal vi reise til Mars, og jeg tror bestemt at den første personen som setter sin fot på Mars vil ha kommet dit i en Boeing-rakett, sa Muilenburg i intervjuet.

– Gjør det!

Elon Musk fikk med seg uttalelsene, og i en Twitter-melding svarte Musk simpelthen med ordene «gjør det», som ser ut til å være en direkte utfordring, selv om ordene nok også var delvis humoristisk ment.

Boeing har også tidligere utfordret Musk. I oktober i fjor kom flyprodusenten med lignende, selvsikre uttalelser om deres planer om å være førstemann til den røde planeten. Selskapet har allerede lang fartstid innen romfart og var en av aktørene som utviklet den såkalte Saturn V-raketten som ble brukt i NASAs Apollo-program, som blant annet omfattet den første bemannede reisen til Månen i sin tid.

Boeing jobber også med utviklingen av NASAs nye rakettsystem Space Launch System, som snart skal settes i produksjon og som er ment for nettopp Mars-reiser et stykke inn i fremtiden.

Hvem som måtte vinne Mars-kappløpet blir dermed spennende å se. SpaceX har allerede kommet et stykke på vei med planene sine om å reise til Mars, som Musk selv redegjorde for i et pressearrangement i september i fjor. SpaceX har også testet sine nye rakettmotorer Raptor, som selskapet vil bruke til Mars-reiser, og den nye Falcon Heavy-raketten blir også en viktig brikke i kappløpet.

Ikke minst har Musk store planer for hvordan det skal bli skikkelig billig å flytte til Mars for å delta i koloniseringen av planeten.

Elon Musk sier han skal laste Falcon Heavy-raketten med en Tesla Roadster »

Les også
Her skyter NASA opp den nye farkosten som skal studere Mars grundigere enn noensinne
Les også
Elon Musks rom-Internett er nå godkjent av myndighetene
Les også
Se hvor Elon Musks Tesla er akkurat nå
Les også
Musk skal bygge Internett i verdensrommet for å betale for Mars-reiser
Les også
Slik reagerte Elon Musk da Falcon Heavy tok av
Les også
Dette kan bli energikilden til den første Mars-kolonien
Les også
Oppdatert: Se video fra testen av Falcon Heavy
Les også
Se dronevideoen av Elon Musks nye kjemperakett
Les også
Elon Musk bekrefter: Tesla Pick-up ligger i planene
Les også
Dette er Elon Musks nye kjemperakett
Les også
Google jakter etter andre planeter ved hjelp av kunstig intelligens – og har allerede funnet to
Les også
Elon Musk sier han skal laste Falcon Heavy-raketten med en Tesla Roadster
Les også
Tesla har laget en snerten batteripakke til mobilen
annonse