Til hovedinnhold

Microsoft vurderte å kjøpe Nokia

– Men Microsoft var bekymret for Nokias fallende posisjon i markedet, sier kilder til Wall Street Journal.

Nokia

Microsoft har nylig vært i samtaler med Nokia om å kjøpe opp den finske mobilprodusenten, skriver The Wall Street Journal.

Les også: Ønsker Huawei å kjøpe Nokia?

De to partene skal ha kommet langt, men uenighet om pris og bekymring for Nokias svake markedsposisjon skal ha ført til at oppkjøpet ikke ble noe av. Wall Street Journal skal ha fått opplysningene fra kilder som har kjennskap til forhandlingene.

Ifølge kildene skal det ha vært møter mellom Nokia og Microsoft så sent som nå i juni.

– Vi har et omfattende partnerskap med Microsoft, og det er ikke uvanlig for Nokia og Microsoft å møtes jevnlig, sier en talsperson for Nokia til avisen. Microsoft ønsket ikke å kommentere påstandene.

Lys i enden av tunnelen

Det er ikke klart hvor mye Nokia ønsket for mobildivisjonen sin, men aksjeverdien er på mer enn 14 milliarder dollar – det vil si rundt 83 milliarder kroner. Rundt halvparten av omsetningen på 30,2 milliarder euro kom fra mobildivisjonen, ifølge Wall Street Journal.

Børsverdien til Nokia har sunket med nesten 70 prosent siden Nokias nye toppsjef Stephen Elop overtok roret i 2011.

Det er imidlertid enkelte lyspunkter for Nokia. Salget av Windows Phone-mobilene Nokia Lumia økte med 27 prosent fra fjerde kvartal 2012 til første kvartal 2013, og selskapet har varslet at de venter en enda sterkere økning fremover.

Les også: Pilene peker oppover for Nokia, BlackBerry og HTC

(Kilde: The Wall Street Journal)

annonse