Nyhet

– Ikke 4G på nye Galaxy S4 Zoom

Megapikslene står i fokus på Samsungs kameramobil.

Den 20. juni vil Samsung holde lanseringsfest i London. Der vil vi definitivt få se nærmere på Samsung Galaxy S4 Mini, som noe overraskende ble lansert med en kjapp pressemelding i forrige uke, men det blir neppe den eneste de viser frem.

Ryktene om en kamera-variant av Samsung Galaxy S4 med tilnavn Zoom har versert på Internett de siste ukene. Denne vil angivelig ha et 16-megapikselkamera med 10x optisk zoom, en 4,3-tommers qHD Super AMOLED-skjerm og en 1,6 GHz prosessor (trolig Exynos). Ifølge GSMArena.com vil imidlertid ikke Zoom få støtte for LTE/4G.

På besøk hos amerikanske myndigheter

Kameramobilen til Samsung har nemlig vært til godkjenning hos Federal Communication Comission (FCC). Der kom det frem at Zoom kun støttet GSM/EDGE/WCDMA på 850- og 1900-båndet, noe som altså betyr at den ikke støtter 4G.

I motsetning til fjorårets Samsung Galaxy Camera, vil det trolig være mulig å ringe og sende meldinger med Samsung Galaxy S4 Zoom, akkurat som en vanlig mobiltelefon. Ryktene vil for øvrig ha det til at Galaxy Zoom vil få den samme bildesensoren som sitter i fjorårets Galaxy Camera. Videre skal Samsungs nykommer få 8 GB lagringsplass, med mulighet for å sette inn microSD-kort.

Alle svarene får vi etter alt å dømme på Samsungs London-arrangement, hvor de sansynligvis også vil lansere Galaxy S4 Active og minst én ny Windows Phone-mobil i Ativ-serien.

Les mer: Samsung lanserer nye mobiltelefoner 20. juni

Les også
Samsung lanserer nye mobiltelefoner 20. juni
Les også
Disse Samsung-mobilene får Android 5
Les også
3G og Android i et kamera
annonse