Til hovedinnhold

Helt nye Opera er ute nå

Chromium-baserte Opera 15 kommer ut av beta.

Opera

Det norske selskapet Opera lanserer nå den hittil ferskeste versjonen av sin nettleser, ved navn Opera 15. Nettleseren er endelig ute av betastadiet, noe alle kunne sjekke ut da testutgaven ble sluppet som «Opera Next» i mai. Nå er altså Opera 15 klar for massene, og det med en ny motor i bunn.

Selskapet selv sier at de har bygd programvaren fra bunnen av, og har gått over til Googles Chromium-motor. Dette innebærer at Opera etter hvert vil ta i bruk Blink, ettersom WebKit er i ferd med å bli faset ut.

Trekløver

Opera 15 har fått et nytt utseende og noen nye funksjoner. Nettleseren er nå grovt oppdelt i tre seksjoner, ved navn «Speed Dial», «Stash» og «Discover».

Speed Dial er en slags bokmerketjeneste, hvor miniatyrbilder av dine utvalgte nettsider kan organiseres hver for seg eller i mapper. Stash er en annen type bokmerkefunksjon, der poenget er at du kan samle ulike nettsider innenfor samme tema for en rask oversikt og sammenligning – som for eksempel oppskrifter, reisemål og prosjekter.

Til slutt er det Discover, en form for RSS-leser hvor du kan velge tema og beliggenhet for å bli servert potensielt relevante nyheter og annet innhold automatisk.

Mer minimalistisk

Nettleseren og e-postklienten er videre skilt fra hverandre og den generelle bruksmåten og brukertilpasningen har blitt langt mer minimalistisk enn tidligere.

Mobilbrukere får også sitt med Off-Road-modusen. Denne funksjonen komprimerer data før nettleseren laster det ned, og hensikten er å forbedre innlasting og surfing selv om tilkoblingen er begrenset.

Last ned den nyeste utgaven av Opera på Opera.com, og ta en nærmere titt på oversikten over de nye funksjonene.

Les vårt dyptgående intervju med Operas teknologidirektør:
Portrett: Håkon Wium Lie »

Se også Operas egen promovideo for Opera 15:

(Kilder: Opera via SlashGear og Engadget)

annonse