Tek.no

Nyhet

Huawei har lansert ny mobilprosessor med masse krefter

Kirin 960 blir ingen sinke.

Huawei
Eigil Knudsen
20 Okt 2016 18:30

Huaweis eksisterende Kirin 950-brikke, som vi blant annet finner i toppmodellen Huawei Honor 8, har fått mye skryt for sin solide ytelse. Nå kan blant andre Liliputing melde at oppfølgeren Kirin 960 har ankommet, og den blir ikke uventet muskuløse saker.

Kirin 960 byr som forgjengeren på fire Cortex A-53-kjerner. De fire andre kjernene er imidlertid nå oppgradert til Cortex A-73 på 2,4 GHz, der forgjengeren hadde A-72-kjerner.

Tre ganger bedre grafikkytelse

A-73 byr ifølge ARM selv på 30 prosent høyere ytelse enn A-72, som altså innebærer at Huaweis nye brikke har fått seg et ganske kraftig løft. Ikke minst er det verdt å merke seg at Kirin 960 også skilter med ARMs nye grafikkprosessor Mali G-71.

Huawei Mate 9, her på et nylig lekket bilde, blir trolig den første mobilen med den nye Kirin 960-brikken.
Weibo

Denne prosessoren, som for øvrig også er ventet å dukke opp i Galaxy S8, retter seg mot mobiler i toppklassen og er blant annet beregnet på VR. Ifølge Huawei skal grafikkytelsen til Kirin 960 være nesten tre ganger høyere enn på Kirin 950, som kommer med Mali T880-grafikkprosessoren.

Kan komme i Mate 9

Totalt sett skal Huaweis nye brikke levere opptil 18 prosent høyere ytelse sammenlignet med Kirin 950.

Det som dessverre ikke er kjent på nåværende tidspunkt er hvilke modeller som skal utstyres med den nye prosessorbrikken først. Huaweis neste toppmodell Mate 9 ble imidlertid nylig lekket, og denne er ryktet å skilte med Kirin 960. Mate 9 er ennå ikke offisielt bekreftet.

Huawei avduket nylig en ny mobil: Her er Honor 6X »

Les også
Huawei har dratt sløret av Honor 6X
Les også
Huaweis neste toppmodell kan ha lekket – 6 GB minne og 256 GB lagringsplass
Les også
Huawei Honor 8: Imponerende mye for pengene!
annonse