Til hovedinnhold

I Sverige lover selskapet 20 prosent rimeligere priser enn konkurrentene – nå kommer de kanskje til Norge

Niklas Plikk, Tek.no

Norske forbrukere kan snart få en skikkelig billigoperatør å forholde seg til.

Det er i hvert fall vår spådom, etter at vi oppdaget at det London-baserte selskapet Mundio Mobile henvendte seg til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for å få greie på gjeldende termineringspriser mellom tilbydere i Norge. Det fremgår av et brev Tek.no har fått innsyn i.

Mundio Mobile har to merkevarer i det europeiske markedet, Vectone Mobile og Delight Mobile. Vectone Mobile tilbys i dag i ni europeiske land, deriblant Sverige og Danmark.

Selskapet opplyser på sine nettsider at de planlegger å ekspandere til fire nye land på nyåret, men det fremgår ikke hvilke land det er snakk om.

Garanterer 20 prosent lavere pris enn konkurrentene

Skjermdump Delight Mobile Sverige.

Av Mundio Mobiles to merkevarer er det kanskje Delight Mobile som er den mest spennende for norske brukere. Delight er foreløpig tilgjengelig i fire land, blant annet i Sverige, og satser på superlave priser.

I det svenske markedet annonserer selskapet med garantert 20 prosent lavere priser enn konkurrentene, samt mellomlegget tilbake dersom noen andre skulle være billigere. Det er det ingen mobiloperatører som gjør i Norge i dag.

«Om vi inte är 20% billigare än våra konkurrenter på dina samtalskostnader, får du mellanskillnaden tillbaka.», heter det på Delight Mobiles svenske nettsider.

Ikke registrert hos Nkom

Hans Jørgen Enger, seksjonssjef for telefoni og nummerforvaltning hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.
Privat

Seksjonssjef i Nkom, Hans Jørgen Enger, sier til Tek.no at termineringspriser er den prisen teletilbydere tar når kunder ringer mellom de forskjellige telekommunikasjonsnettene.

Fra rundt 2005 har Nkom regulert ned de maksimale termineringsprisene fra rundt 1 krone og 15 øre til dagens 7,5 øre. Fra 1. januar 2017 er maksprisen satt til 6,5 øre per minutt for mobiltilbyderne.

Slik har de regulerte prisene utviklet seg på selskapsnivå. Kilde: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

- Fordelen med regulering er en lavere kostnad for forbrukerne, sier Enger.

- Alle teletilbydere som vil inn på det norske markedet må registrere seg hos Nkom. Mundio Mobile er ikke registrert hos oss per i dag, opplyser Enger.

Hvorvidt Mundio Mobiles interesse for termineringspriser i Norge betyr at selskapet skal tilby tjenester her er ikke sikkert. Tek.no har forsøkt å ringe ledelsen i selskapet, men får opplyst at de ikke vil snakke med oss fordi de er alt for opptatt.

Vi har også sendt epost med forespørsel om kommentar til saken, men så langt har vi ikke fått noe svar på våre henvendelser.

Les om hardwarekjempen Komplett som nå er blitt mobiloperatør

annonse