Til hovedinnhold

MacBook Pro-brukere opplever at maskinen fryser

Apples erkjenner problemer med Safari – anbefaler å oppgradere OS X.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Brukere har den siste tiden klaget over en feil som gjør at at Apples bærbare MacBook Pro fryser fullstendig og krever en full omstart av maskinen. Det melder blant andre nettstedet MacRumors.

Feilen gjelder 13-tommersutgaver av maskinen som ble solgt tidlig i 2015, og inntreffer når man bruker Safari eller andre nettlesere. Etter at meldingene om feilen kom inn la Apple ut et notat om feilen på sine støttesider.

Oppgradér til OSX 10.11.5

Rapportene om feilen skal ha begynt å dukke opp allerede i mars, etter at Apple slapp versjon 10.11.4 av OS X. Feilen skal være fikset i den nyeste OS X 10.11.5, som Apple slapp den 16. mai.

Frysingen inntreffer når man bruker Safari eller andre nettlesere, ifølge Apple.
Apple

Det anbefales altså å oppdatere til denne versjonen så fort som mulig for å hindre at maskinen fryser. Apple anbefaler også å oppdatere Adobe Flash-programvaren, dersom du har denne installert, i tillegg til eventuelle andre nettlesere du måtte bruker i tillegg til Safari.

Selv om Apple selv kun omtaler MacBook Pro rapporterer brukere på Apples støtteforum at også andre enheter med OS X 10.11.4 er rammet, deriblant MacBook Air. Uansett hva slags Apple-enhet du sitter på er det altså en fordel å gå til anskaffelse av den nyeste OS X-versjonen.

Apple-skjermen skal nå få en kraftig oppgradering: Ryktene sier den skal få 5K-oppløsning og innebygd skjermkort »

(Via NextPowerUp)

annonse