Til hovedinnhold

Så gale er de etter iPad 2

Tusenvis har stått i kø over hele USA for å få tak i Apples nye iterasjon av iPad, som ble lagt ut for salg på fredag.

Får betalt for å skaffe produkter Men det er på ingen måte slik at alle de som står i køen er hardbarkede fans av Apples produkter. Ifølge Ars Technica er det mange som får betalt 100 dollar per iPad 2 de klarer å skaffe til selskaper som videreselger nettbrettene i Kina.

- Det kan hende jeg får en selv en gang, skal en person i køen som nettstedets journalister sto i ha sagt.

- Denne skal til Kina, sa en annen.

Flere aktører i Kina vil ha Ifølge Wall Street Journal er det selskaper som Digital Action Telecom i Hong Kong som står bak opplegget. Siden det er uklart når produktet kommer til Hong Kong, benytter de muligheten til å betale amerikanere til å stå i kø, for å få sendt produktene tilbake til Kina.

Ifølge salgssjef Kurt Lo i selskapet har rundt 200 personer forhåndsbestilt nettbrettet i Hong Kong, uten at de selv vet hva prisen blir. For å bestille har de måttet betale 1000 HKD (128 dollar - 730 kroner) i depositum for å bestille der.

- Vi vet ingen ting om prisen foreløpig. Vi vil se på markedssituasjonen, sier Lo til WSJ.

Selges til hele Asia til blodpris En annen aktør i Hong Kong sier at de har fått inn rundt 100 forhåndsbestillinger, hvorav 90 er fra rundt omkring i hele Asia.

Dette betyr altså at aktørene i gråmarkedet i Kina, bestiller produkter i USA som er produsert i Kina, og får det sendt tilbake til hjemlandet - for så å selge det med saftig fortjeneste.

Ved lanseringen av den originale iPad var prisen på gråmarkedet omtrent det dobbelte av hva en kunne kjøpe produktet for i USA.

annonse