– Snart kommer Android-programmene til Symbian

Dalvik er den virtuelle maskinen som Android-programmer kjøres i. Ved å lage et Dalvik-alternativ for andre plattformer skal det derfor være fullt mulig å kjøre Android-programmer utenfor Android-operativsystemet.

Selskapet Myriad har nå utvilket Alien Dalvik, et Dalvik-alternativ som foreløpig kjøres på Nokias N900. I et intervju med teknobloggen engadget har prosjektets hovedutvikler Benoit Shillings visst frem en tidlig utgave av Alien Dalvik, som klarte å kjøre blant annet Google Maps og IMDB for Android.

Myriads løsning er foreløpig basert på Nokias Qt-rammeverk, noe som skal muliggjøre Alien Dalvik å ikke bare kjøre på Windows, Mac og Linux, men også Nokias egen Symbian-plattform.

Shillings forklarte også i intervjuet at Alien Dalvik ikke blir gjort tilgjengelig for sluttbrukere, men heller utviklere som vil lansere programmet sitt for andre operativsystemer enn Android selv om de ikke har den nødvendige erfaringen. Han fortalte også at Alien Dalvik kommer til å bli gjort tilgjengelig for systemer som ikke støtter Qt også.

Kilde: Engadget

Les også
LG skal vise MeeGo-telefoner
Les også
Samsung Galaxy S får Android 2.3 
Les også
Froyo dominerer
Les også
N950 kan bli Nokias første MeeGo-mobil
Les også
Dell med 7 tommers brett-PC
Les også
Pad i mange varianter
Les også
Ipad-alternativ fra Samsung
Les også
Android på vanlig PC
Les også
Nokia og Intel inngår mobil-Linux-samarbeid
annonse