Tek.no

Nyhet

Færre jule-SMS i år

Vegard Haugen
26 Des 2009 14:54

Selv om vi ikke fikk noen SMS-rekord på julaften i år – i alle fall i Telenors mobilnett – kan vi trygt slå fast at det stadig er populært å sende hverandre en hilsen på nettopp denne dagen. I fjor ble det sendt 22,1 millioner SMS mellom 24. desember kl. 00.00 og 25. desember kl. 06.00. I år sank antallet til 21 millioner SMS. Dette er imidlertid et par millioner flere tekstmeldinger enn på julaften i 2006 og 2007. På en vanlig dag sendes det om lag 9,5 millioner SMS i døgnet. For MMS – bildemeldinger – har antallet flatet ut på 1,5 millioner sendte på julaften. Dette er likt som i fjor og i forfjor. Normalt sendes det 250 000 MMS i Telenors mobilnett på ett døgn.

– Selv om bruken av tekst- og bildemeldinger har flatet ut noe, sender vi fortsatt mange julehilsener med mobiltelefonen. Riktig nok ble det ikke ny rekord for tekst- og bildemeldinger i år; det skal godt gjøres å slå fjorårets toppnoteringer på henholdsvis 22,1 millioner tekstmeldinger og 1,5 millioner bildemeldinger på julaften, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor.

– Trenden er at det sendes mange "God jul"-meldinger frem til kl. 1700, antall meldinger synker naturlig under middagen og gaveutdelingen, men tar seg opp igjen fra kl.21.00, sier Meling. - Antallet bildemeldinger er såpass høyt på julaften viser at det etter hvert er mange som bruker mobilen som verktøy når de sender julekort. Folk gjør seg flid, og mange bruker like lang tid på å lage en artig og fin bildemelding som de gjør med et tradisjonelt julekort. Og så er det jo en noe lavere ”porto” for en bildemelding, da, avslutter Meling.

Telenor hevder at de ikke har fått meldinger om nevneverdige forsinkelser for sending og mottak av SMS og MMS på julaften. Rundt kl. 16.30 gikk det hele 497 tekstmeldinger i sekundet gjennom Telenors mobilnett.

Les også
God jul!
Les også
Julekort fra mobile latsabber
Les også
SMS-boom på nyttårsaften
Les også
Tjener grovt på at du sender SMS
annonse

Les også