Tek.no

Nyhet

Her er Europas beste TV-er

Ole Henrik Johansen
16 Aug 2010 13:56

EISA (European Imaging and Sound Association) deler årlig ut priser for forbrukerelektronikk. Nå er prisene klare og her er skjermene som ble plukket ut som Europas beste skjermer i år:

NB: Vi advarer mot svulstig markedsspråk.

Beste 3D-plasma:


Panasonic TX-P50VT20


Juryens begrunnelse: Panasonic TX-P50VT20 har alt. Den gir en kinolignende 3D-opplevelse med naturlige farger hjemme i din egen stue eller hjemmekino. Dette oppnås med ekte sortnivå som beholder alt av detaljer, til og med i de aller mørkeste områdene av bildet. Fargene er korrekte på THX-innstillingen, med farger og skarphet, der det også opp til deg å bestemme ved å velge noen av de åtte bildealternativene, eller du kan justere dem selv. Det nye og raskere plasmapanelet viser 3D-film fra Blu-ray uten antydning til forstyrrende elementer. Raske bevegelser vises også meget godt og energiforbruket er det laveste vi hittil har sett på en plasma-TV.
Finn beste pris på Panasonic TX-P50VT20 her.
Les også vår test av Panasonic TX-P50VT20: En skikkelig rå 3D-TV.

Beste 3D-LCD:

Sony Bravia KDL-52HX900

Juryens begrunnelse: Sony KDL-52HX900 gir fantastisk videokvalitet med både 2D og 3D-kilder. Sony sin magiske touch synes helt tydelig i det gode kontrastforholdet, den utmerkede Bravia Engine 3, og det mest effektive direktevirkende LED-baklyset hittil. Til og med standard TV med 2D kan gi deg meget spennende 3D takket være Sony sin konverteringsprosess. Sony KDL-52HX900 er mye mer enn en TV. Den er en hub for alle dine signalkilder og er også utstyrt med en Wi-Fi internett nettleser. Dette stykket moderne kunst fra Sony kombinerer vakkert og unikt design med en mengde teknikker som løfter frem opplevelsen av både 2D og 3D-bilder hjemme i stuen.

Mest TV for pengene:

LG 42LE530N


Juryens begrunnelse: Kun et fåtall produsenter tilbyr en 42-tommer med høy kvalitet for godt under 10 000 kroner. Dette får LG 42LE530N til å fremstå som et uvanlig prisvennlig alternativ, særlig hvis det tas hensyn til alle finessene og tilkoblingene som inkluderer USB for avspilling av bilder, musikk og film. En ny generasjon brukervennlige menyer gjør det enkelt og intuitivt å finne funksjoner og innstillinger, noe som også oppmuntrer brukere til å utforske disse. Utmerket fargegjengivelse og bevegelseskompensasjon garanteres dog allerede ved oppakningen.
Finn beste pris på LG 42LE530N her.

Beste LCD:

Philips 46PFL9705

Juryens begrunnelse: Philips anses av mange å være ledende innenfor TV-området og som leverandør av innovative løsninger. Produsenten gjør kontinuerlige forbedringer i sin jakt på optimale bildegjengivelse med meget god bevegelseskompensasjon, direkte-LED med baklys-skanning og en ”turbo-boost” av lys som gir ekstra dynamikk i bildene med dagslys-hvitt i kontrast med det svarteste svarte. TV-en leverer optimale egenskaper på alle områder, inklusive lydgjengivelse, trådløst internett med ubegrenset tilgang og Amibilight Spectra 3. Dette imponerende produktet er også klart for 3D med en ekstra tilsats.

Beste nyvinning:

Sharp Quattron RGBY Technology

Juryens begrunnelse: Hvert lite teknisk fremskritt gir ingeniørene mulighet til å finne enda bedre løsninger for høyere bildekvalitet innenfor det raskt voksende markedet for LCD-TV. I motsetning til paneler med standard LCD introduserer nå Sharp en ekstra gul piksel i tillegg til de tre primære fargene rødt, grønt og blått. Sharp kaller teknikken Quattron og under tester har det vist seg at lyset i bildet er klart bedre på grunn av det økte fargerommet. Særlig nyanser som messing, gull og andre tilsvarende vanskelige farger blir mer intensive. Quattronteknikken hjelper også til med å minske energiforbruket da det behøves mindre strøm enn tidligere for å oppnå ønsket lysstyrke.

Beste miljøvennlige TV:

Philips 42PFL6805

Juryens begrunnelse: I sin jakt på stadig mer effective produkter rent strømmessig, har Philips 42PFL6805 klart å presse forbruket ned i kun 40 Watt i eco-modus. TV-modellen viser et meget helhetlig syn på økologisk design med sin uortdokse arkitektur, soldrevne fjernkontroll, fot som også dobler som veggstativ og en elektronisk manual. Det meste spesielle er allikevel bruken av et ganske lite, delvis resirkulert aluminiumsdeksel som dekker over all elektronikken, til forskjell fra konkurrentene som har et deksel som dekker hele baksiden.

Les også
Få ekte kino-3D i stua
annonse

Les også