Nyhet

Derfor vil Symbian overleve

Leder for Nokias smartphone-avdeling, Jo N. Harlow, ser ikke på det nye Linux-baserte operativsystemet MeeGo som noen trussel. Årsaken er at programvare som utvikles for MeeGo ved hjelp av Qt også vil kunne kjøres på mobiltelefoner med tredje generasjons symbian OS.

- Med MeeGo får vi et langt større utviklermiljø til beste for så vel MeeGo-produktene som Symbianmobilene, sier Harlow. Hun mener det derfor ikke er behov for å bytte ut Symbian, som er et operativsystem som er mer tilpasset mobilbruk enn det MeGoo vil være.

Harlow har tittelen ”Head of Smartphones”. I den forbindelse definerer Nokia Symbianmobiler som smartmobiler, mens MeGoo-produktene kan høre inn under mange ulike kategorier.

Symbian 3

Nå kommer Symbian 3, og den første telefonen som har dette er Nokia X10. De første programmene skrevet i Qt kommer også i disse dager. Dette er programmer som vil kunne kjøres på Nokia X10.

Telefoner som kjører Symbian 3 vil ha en ny maskinvare som gjør at telefonen oppleves som raskere. Dobbeltklikk blir borte og det er gjort flere forbedringer i menyene. Og det stoper ikke med Symbian 3. Symbian er for lengst i gang med å utarbeide spesifikasjonene for versjon 4.

Ny funksjonalitet

Telefoner med Symbian vil også få støtte for nye funksjoner. Blant annet vil det være støtte for NFC (Near Field Communication). – Vi ser også på muligheten for å kjøre for eksempel 3D på mobilen. Vi vurderer også om vi skal gi telefonene støtte for DMB, sier Harlow

- Symbian er ikke bare konkurransedyktig. Det er robust og vil bringe nye muligheter. OS-et er skalerbart, sier Harlow.

Maemo, som i dag brukes på N900, vil imidlertid bli et MeGoo-produkt ved neste store softwareoppgradering. Dermed faller det utenfor kategorien Smartmobil, og blir mer for en mini-PC å regne.

Les også
Her er Nokias neste flaggskip
Les også
Ingen MeeGo på Nokia N900
Les også
Dette er nytt i Symbian^3
Les også
Nokia med ultrabillig smartmobil
Les også
Skulle erstattet bankkortet
Les også
Mer informasjon om Nokia X10
Les også
Nokia og Intel sammen om MeeGo
Les også
Symbian blir åpent
Les også
N900 på bedringens vei
annonse