Til hovedinnhold

Dirker opp nettbanken med SIM-kortet ditt

Kriminelle har funnet en ny snarvei inn i nettbanken.

Niklas Plikk, Teknofil.no

Det amerikanske sikkerhetsselskapet Trusteer har oppdaget at kriminelle kan gå via mobiltelefonen din for å stjele penger fra nettbanken. Det skriver V3.co.uk.

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

Stjeler telefonens unike ID-nummer

Tyveriet fungerer ved at brukerens mobiltelefon blir infisert med skadelig programvare som enten stjeler eller overbeviser brukeren om å utlevere det såkalte IMEI-nummeret til mobiltelefonen.

IMEI-nummeret er en unik ID for hver enkelt mobiltelefon. Ved å få tak i dette nummeret har de kriminelle kunne rapportere telefonen som mistet eller stjålet, og deretter få tilsendt et nytt SIM-kort fra operatøren.

Med det nye SIM-kortet i hendene, har de kriminelle kunnet få tilgang til brukerens nettbank ved å få tilsendt engangspassord til telefonen. Markedssjef Oren Kedem i Trusteer forteller til V3 at de kriminelle velger ut de personene som har mest penger på konto, i stedet for å bruke tid på mindre velbeslåtte brukere.

Mer attraktivt mål

Ifølge Symantec er mobiltelefonen i ferd med å bli et mer attraktivt mål for angripere, ettersom telefonene brukes til stadig mer avanserte oppgaver – og dermed inneholder mer sensitiv informasjon. En undersøkelse fra virustest-senteret AV-Test.org avslørte imidlertid nylig at veldig mange av de sikkerhetsløsningene som finnes til mobiltelefoner ikke fungerer som de skal.

Les også: Disse appene beskytter mobilen din

(Kilder: V3.co.uk og Inside Telecom)

Mer om
annonse