Til hovedinnhold

Er dette Sony Ericssons supermobil?

Bilde av Sony Ericssons nye toppmodell Nozomi lekket på nett.

Dette bildet er det nyeste som har lekket av Sony Ericssons neste flaggskip.
Det glødende feltet på baksiden er det stadig ingen som vet formålet med.
Nozomi med en ytelsestest på skjermen. Nozomi er øverst, og det ser ut til at Nexus One er den neste på listen. Ingen sammenlikninger mot de nyeste telefonene her, altså.
Et bilde av Nozomi med systeminformasjon på skjermen.

Sony Ericsson Nozomi har vært et hett navn på ryktebørsen i det siste. Nå har det dukket opp enda et bilde av telefonen og spesifikasjoner på det som kan bli Sony Ericssons neste flaggskip – muligens under navnet Xperia Arc HD.

Nozomi dukket opp på bilder første gang tidlig i november. Den gang ble den avbildet med en ytelsestest på skjermen på det ene bildet og systeminformasjon på det andre bildet.

Bildet som nå har dukket opp skal stamme fra testing hos en mobiloperatør i Hong Kong, og ble først publisert på bloggen Techorz.

Tynn telefon med nye menyer

Telefonen ser svært tynn ut, og den har en glødende linje som strekker seg rundt hele telefonen nederst. Om dette glødende feltet har noen funksjon ut over å være del av telefonens design er foreløpig ikke kjent. Ut fra bildene ser det ut til at telefonen har de tradisjonelle Android-snarveiene i det samme feltet på forsiden av telefonen.

Ut fra det siste bildet som har kommet ser det ut til at Sony Ericssons menysystem har fått noen endringer.

Kraftig tokjerneprosessor

Det har løpt rykter om spesifikasjonene tidligere, og den siste lekkasjen gjentar tallene vi har sett før. Hjernen i telefonen blir en tokjernet prosessor som kjører med klokkehastighet på 1,5 GHz. På minnefronten skal den ha 1 GB hurtigminne, slik vi kjenner fra andre toppmodeller som Samsung Galaxy S II og HTC Evo 3D.

Det ser ikke ut til at Sony Ericsson er med på kappløpet om å lage mobiler med enorme skjermer, slik både HTC og Samsung er for tiden. Nozomi skal nemlig ha en skjerm på 4,3 tommer, og oppløsningen skal være på 1280 x 720 piksler.

Høyoppløst kamera

På kamerafronten skal den ha en av Sonys egne Exmor R-brikker med 12 megapikslers oppløsning. Dette er samme type teknologi som i dag sitter i Xperia Arc og Xperia Neo fra Sony Ericsson. Et av de viktigste argumentene for brikken er at den er ekstremt lysfølsom. Alle kretsene som normalt sitter foran på brikken er flyttet bak selve sensorene, og dermed har lyset færre hindringer på vei inn i brikken.

Disse brikkene blir ofte omtalt som bakbelyste, til tross for at det dreier seg om et designprinsipp og ikke aktiv belysning av brikken.

Foreløpig sier ikke ryktene noe om hva slags versjon av Android Sony Ericssons neste flaggskip vil få. Den har så langt vært avbildet med Android 2.3 Gingrebread, men Android 4.0 er som kjent straks i handelen.

Lanseres på CES?

Ryktene vil ha det til at Nozomi eller Xperia Arc HD vil bli lansert under CES-messen i Las Vegas om rundt en måned. Amobil er selvsagt på plass og bringer deg mobilnyhetene fra messen og lanseringene i dagene før.

(Kilder: androidcentral.com, engadget.com)

annonse