Tek.no

Nyhet

Altinn taklet ikke pågangen

22 Mar 2011 16:30

Fra klokken åtte tirsdag morgen skulle det være mulig å gå inn på Skatteetatens nettsider for å sjekke selvangivelsen, men pågangen har vært for stor. Vi får i skrivende stund fortsatt denne meldingen:

Mange har nok ønsket å sjekke om de får penger tilbake, eller om de får baksmell, men de fleste har altså møtt stengte dører.

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten bekrefter overfor Aftenposten.no at tjenesten sliter, og at de jobber med å få løst problemet. Feilen ligger hos Altinn.no, sier Halvorsen.

– Vi jobber på spreng for å løse problemet, det er en enorm pågang, over to hundre tusen som har forsøkt å logge seg på siden klokken åtte. Vi skulle jo egentlig ha taklet dette, men har dessverre problemer, sier Jørgen Ferkingstad, informasjonsansvarlig hos Altinn, til Aftenposten.no.

– Vi har hatt ytelsestester for å kunne takle en slik pågang. I fjor var det nærmere 900 000 som logget seg inn på tjenesten i løpet av den første dagen via Altinn.no, og da hadde vi bare en kort periode med driftsforstyrrelser, sier Ferkingstad.

Det kan nevnes at papirutgaven kommer i posten i løpet av noen dager.

(Kilde: Aftenposten)

Les også
Storebror ser deg på flyplassen
Les også
Nettsjargong legges i Oxford Dictionary
Les også
Trond Giske lover oppvask etter Altinn-kaos
Les også
Åpner for flere toppdomener
Les også
Dette er superbredbånd
Les også
En av fem sjåfører surfer bak rattet
Les også
Nå kan du surfe i lufta
annonse