Tek.no

Nyhet

Svenske David lager
kabinetter i Taiwan

Eric Wang Wikstrøm
3 Juni 2011 14:11

Hardware/Taipei: Taiwanske Bitfenix lager i hovedsak kabinetter. Vi har settt på noen av dem, men også møtt mannen bak kabinettene – svenske David. David Järlestedt flyttet fra Sverige til Taiwan i 2003 fordi kjæresten hans flyttet tilbake til Taiwan. Der er han fortsatt i dag.

Han jobbet en stund for hovedkortprodusenten Abit. Inntil han i samråd med to andre kollegaer fra hovedkortprodusenten Abit fant ut at de ville prøve seg på egen hånd. Resultatet ble firmaet Bitfenix, som startet opp i mars 2010. Deres første produkt, kabinettet Colossus, kom i august 2010. Testen kan du lese lese her. Siden har kabinettene Survivior og Shinobi også blitt tilgjengelig i butikker, i tillegg til en del tilbehør.

David og kollegaen hans Lester Lau forteller entusiastisk om kabinettene sine. De har nettopp byttet fabrikk for at kabinettene skal holde enda høyere kvalitet. Snart er de ute med to nye kabinetter som er myntet på andre brukere enn den typiske spillentusiast og overklokkeren, fortrinnsvis den mer ordinære databruker. Lester Lau forteller at Bitfenix ønsker å nå er bredere marked med de nye kabinettene sine.

Outlaw
Outlaw

Det første kabinettet heter Outlaw og er konstruert slik at hovedkortet monteres speilvendt av det vi er vant til. Dette skal gjøre det lettere å få plass til lange skjermkort, samtidig som at varmen fra skjermkortene avledes raskere ved at viftene i toppen av kabinettet er plassert rett over skjermkortet. Til tross for at det er et mellomstort kabinett er det romslig med plass. Du får blant annet plass til inntil seks vifter og du har syv PCI-luker.

Merc Alpha

Det andre kabinettet heter Merc og fåes i to utgaver, Alpha og Beta. Alpha leveres med vifter på kabinettets overside, Beta leveres med «rent topplokk». Ellers er utgavene like. De første kabinettene til Bitfenix fikk en del kritikk på det norske markedet for å være litt for prangende og masete. Hvorvidt kritikk fra det norske markedet har påvirket den videre utvikling spurte vi ikke om, men de nye kabinettene er langt mer stilrene enn de første.

David har også jobbet med et program som brukes for å overvåke vifter og temperatur i datamaskinen. Programmet er tilkoblet en skjerm som monteres i kabinettet, en app til Android og Apple-produkter kommer også. Dette er klart om noen måneders tid.

Outlaw og Merc er heller ikke klare helt enda, men kommer i løpet av kort tid. Veiledende utsalgspris for Outlaw blir 39 euro, mens Merc ligger på 32,90 euro – uavhengig av hvilken utgave du velger.

Les også
Bitfenix Survivor
Les også
Bitfenix Colossus
Les også
Fortsetter kampen
Les også
Utfordrer de etablerte
annonse

Les også