Nyhet

Fargefilm for Polaroid er tilbake

Bilder tatt med PX 680. Foto: Lia Saile og Brandon Long henholdsvis

Da Polaroid sluttet å produsere film tilbake i 2008, var det nok noen entusiaster som felte en tåre eller to. For selv om de hadde hatt en lengre pause i produksjonen av analoge kameraer, så har de gamle klassikerne vært hyppig brukt blant annet av fotografer på location, som øyeblikkelig ønsker å se hvordan motiver ser ut gjennom kameraøyne.

Men heldigvis valgte en bedrift ved navn The Impossible Project å kjøpe opp fabrikken som produserte råfilm, og dermed har produksjonen fortsatt. Inntil nylig har det dog kun vært sort-/hvitfilm som har rullet ut av fabrikklokalene, selv om det skal nevnes at Fujifilm har produsert en fargefilm for Polaroid-kameraer

Nå har The Impossible Project også lansert en egen fargefilm, som skal være spesielt tilpasset den klassiske Polaroid 600-serien og ligge tett opp til den velkjente stilen som bilder fra disse kameraene er kjent for, ifølge produsenten selv. Filmen bærer navnet PX 680 Color Shade FF og fungerer også på SX-70-modellene. For den nette sum av €18 får du en pakke med åtte eksponeringer på produsentens nettsider.

Les også: Polaroid-film gjenoppstår

Les også: Polaroid One 600 gjenoppstår

Les også: Lite nytt i butikkene i mai

annonse