Til hovedinnhold

Android-mobilene skal bli mer like

Mobilprodusentene må tilby standardtemaet i Android 4 for å få tilgang til Market.

Alle mobiltelefoner med Android 4 (Ice Cream Sandwich) må fra nå av ha standardtemaet "Holo" installert, for at produsentene skal få tilgang til appbutikken Android Market. Det skriver Google i sin utviklerblogg.

Les vår test av Android 4 her: Dette er nytt i Ice Cream Sandwich

Med dette ønsker Google å gi en mer konsistent brukeropplevelse på tvers av mobiltelefoner fra ulike produsenter.

Produsenter som vil, kan imidlertid fortsatt tilby sine egne brukergrensesnitt på toppen av Android – som for eksempel Samsungs TouchWiz- eller HTCs Sense-grensesnitt. Holo-temaet skal imidlertid være tilgjengelig på telefonen, og vil være standardtemaet for alle apper som ikke spesifikt ber om å få bruke utseendet til produsentens eget "skin".

- Vi har ikke til hensikt å innskrenke produsentenes muligheter til å bygge en egen brukeropplevelse på deres enheter. Vi har faktisk gått et skritt videre for å gjøre dette enda enklere, skriver Googles Tim Bray i et blogginnlegg.

Sikrer likt utseende på appene

Holo-temaet består av en rekke designelementer, knapper og widgets, som utviklere kan bruke når de designer apper. I dag har det vært mulig for tredjeparts brukergrensesnitt å erstatte designelementene inne i apper med sine egne, for eksempel slik at farger eller ikoner blir annerledes enn det apputvikleren hadde tenkt. Dette har riktignok ikke vært spesielt vanlig å gjøre, men med det nye retningslinjene fra Google vil appene spesifikt måtte be om å bruke for eksempel Touchwiz-designelementene.

I dag kan apper se forskjellige ut avhengig av hvilket brukergrensesnitt produsenten har lagt på toppen av Androids eget standardgrensesnitt. Med det nye regimet fra Google vil brukeropplevelsen inne i appene bli mer lik uansett hvilken Android-mobil du bruker.

Les også:
LG: - Ice Cream Sandwich senest i april

Slik sikrer du deg mot Android-søppel

(Kilde: Googles utviklerblogg)

Mer om
annonse