Til hovedinnhold

Sommerrengjøring av Itunes

Hvis du er som meg og mange andre i vår redaksjon. er det alltid et lettere kaos i Itunes-biblioteket, og opprydding blir sjelden prioritert. Et enkelt lite program kan hjelpe deg og få orden på alle småtingene som irriterer.
Doble oppføringer
Har du mye digital musikk, og filer som kommer både fra egne CD-er, noe fra Itunes og noe fra andre kilder, ender man ofte opp med dobbelt antall filer, eller i beste fall doble oppføringer i biblioteket.
Med TuneUp får du enkelt sortert unna begge deler og biblioteket ditt fremstår på nytt som ryddig og oversiktlig, samtidig som du slipper bryet med å klikke på låtfiler som ikke eksisterer. Hvis du har et begrenset utvalg av musikk på PC-en høres dette overflødig ut, men hvis du har bygget opp en solid samling kan dette være en ganske omfattende jobb.


Med få tastetrykk kan du få orden på dobbeloppføringer, og filer uten navn.
Riktige titler
TuneUp har også en rekke andre nyttige funksjoner. Hvis du ripper en CD på et tidspunkt du er uten internettoppkobling får du ikke med verken artist, album eller låttitler, og disse filene får automatisk korrekt info ved hjelp av programmet.
Albumcover er også en ting mange slurver med å legge inn, men nå kan du automatisere hele prosessen. Det er ikke noe alle bryr seg spesielt mye om, men noen synes det er viktig, og da er programmet til god hjelp.
TuneUp Companion finner du her, og programmet er heldigvis tilgjengelig i en gratis prøveversjon. Husk imidlertid å avinstallere når du er ferdig, det blir ganske irriterende når programmet starter opp hver gang du bruker Itunes etter storrengjøringen er utført.

Mer om
annonse