Snart kan du skrive ut mat

Fjordland får konkurranse fra printeren.

3D-printing har tatt verden med storm i det siste, og vi har blant annet sett 3D-printet bikini og 3D-printet fly. Turen måtte jo komme til mat før eller siden.

For mange er matlaging et tiltak de rett og slett ikke ønsker eller orker å holde på med i vesentlig grad. Suksessen til Fjordland-ferdigrettene er et symptom på dette, men hva om man kunne få til noe enda enklere? Hva med å skrive ut mat fra en maskin? Nå ser det ut til at dette kan bli virkelighet.

3D-burger

Forskere ved Cornell Creative Machines Lab skriver faktisk ut mat allerede. De har blant annet lagd 3D-burgere med "flytende lag av ketsjup og sennep", men hvor godt dette smaker er ikke klart.

Andre retter de har skrevet ut er kamskjell med formen til en romferge, noe som burde være med på å gjøre mat, og ikke minst grønnsaker, mer spennende og spiselig for små barn, for eksempel.

Et selskap håper angivelig å kunne selge matprinteren for rundt 1000 dollar, tilsvarende 5700 kroner – noe som ikke er en altfor ille pris med tanke på hvor nytt og nyttig dette produktet er.

Din mening

Hva tror du om denne teknologien? Tror du maten faktisk kan smake godt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Fast Company)

Les også
Møt Printrbot – en 3D-printer for alle
Les også
Nå kan du 3D-skanne kroppen din på klesbutikken
Les også
En slik motorsykkel har du aldri sett før
Les også
3D-printer gjør barnas tegninger om til leketøy
Les også
Snart ringer bilen selv etter hjelp
Les også
Øreplugger fjerner kun sterke lyder
Les også
Dette egget gjør deg til en superatlet
Les også
Lommedetektor avslører voldtektsdop
annonse