Nyhet

Apple vil bort fra Samsung

Ser heller til Japan for maskinvare-deler.

Apple har begynt å kjøpe flere og flere av komponentene sine fra japanske leverandører. Dette skal være et bevisst valg fra selskapet for å gjøre seg mindre avhengige av det sør-koreanske selskapet Samsung, skriver Apple Insider.

Kranglingen fortsetter

Det går nesten ikke en eneste dag uten en nyhet om de to rivaliserende selskapene Apple og Samsung. Søksmålene har spredd seg som ugress, og både Apple og Samsung er krasse i sine uttalelser om hverandre.

For et par dager siden fortalte Samsung at de ville gjøre alt i sin makt for å stoppe iPhone 5 da den blir lansert. Apple ser ut til å svare på trusselen ved å sakte men sikkert kutte vekk Samsung-komponenter fra maskinene sine, melder kilder til Digitimes.

Faser ut Samsung-komponenter

Ifølge Digitimes skal Apple ha skaffet seg NAND flash-deler fra Toshiba, og RAM fra Elpida, mens de har redusert innkjøpet av de samme komponentene fra Samsung.

Fram til nå har Samsung vært den største leverandøren av komponenter til Apple, men de mange rettsakene mellom de to selskapene skal ha ført til at Apple nå vil komme seg ut av samarbeidet.

Ifølge Digitimes er Apple Samsungs største kunde. De skal ha kjøpt komponenter for hele 7,8 milliarder dollar i år, opp fra 5,7 milliarder dollar i 2010. Med slike summer kan den seneste utviklingen ha gigantiske konsekvenser for Samsung.

Bytter også prosessor-leverandør

Som om dagens avsløring ikke var nok, ble det også rapportert forrige uke at Apple vil bytte ut Samsung som leverandør av prosessorene sine. Både A4- og A5-prosessorene som vi finner i henholdsvis iPhone 4 og iPad 2, ble laget av Samsung. Nå vil imidlertid Apple heller få hjelp av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSM) med å lage de to neste generasjonene av prosessoren.

Les også: Samsung vil stoppe iPhone 5

(Kilder: Apple Insider, DigiTimes)

Les også
Nå saksøkes Samsung også i Storbritannia
Les også
Apple vant andre runde i retten mot Samsung
Les også
Apple er verdens største smartmobilprodusent
annonse