Til hovedinnhold

Android har flest gratis-apper

Selv om app-volumet i både Apple App Store og Android Market må sies å være enormt, er det tilsynelatende fortsatt prestisje i å ha aller flest applikasjoner å tilby. Apple har lenge hatt en soleklar lederposisjon på apps, og det har de fortsatt med sine 330 000 iPhone-apps og 75 000 iPad-apps.

Når det gjelder kun gratisapplikasjoner - ikke "paid apps" - finnes det imidlertid flere i Android Market enn i App Store nå, ifølge Unwiredview.com.

En opptelling foretatt av analysebyrået Distimo viser nemlig at det i USA er 134 342 gratisapplikasjoner i Android Market, mot 121 845 i App Store.

Det totale antallet Android-apps er derimot på litt over 200 000, og slik sett er fortsatt App Store klart størst.

Hvis begge butikkene vokser i samme fart som de har gjort den siste tiden, hevder Distimo at Android Market vil ta igjen App Store om fem måneder. Innen den tid vil også Windows Marketplace etter alt å dømme kapre tredjeplassen foran BlackBerry App World og Nokia Ovi Store i antall apps.

Antall programmer i en applikasjonsbutikk sier riktignok ingenting om kvaliteten på dem, selv om et stort volum øker sjansen for at det finnes flere gode apps.

Les også:
iPhone og Android kaprer kunder fra Nintendo

(Kilder: Unwiredview.com, Mobilsiden.dk)

annonse