Tek.no

Nyhet

Radeon HD 7000 nærmer seg

Jørgen Elton Nilsen
18 Apr 2011 11:19

Når AMD eller Nvidia skal lage en helt ny generasjon med skjermkort, slik de gjorde med henholdsvis Radeon HD 5000-familien og GTX 400-familien, er dette en prosess som gjerne starter 5 år før lanseringen finner sted.

At AMDs kommende Radeon HD 7000-serie står på plakaten burde derfor ikke komme som en overraskelse, men nå ser det ut til skjermkortene er nærmere enn man tidligere har trodd.

Det Taiwanske nettstedet DigiTimes har snakket med kilder som sier at AMDs kommende rekke skjermkort, som går under kodenavnet Southern Islands, skal inn i masseproduksjon allerede i mai måned.

Dagens skjermkort er produsert på 40 nm. Ryktene skal ha det til at AMD nå går over til 28 nm hos TSMC nye fasiliteter. Lavere størrelse innad i kjernen betyr muligheter for høyere frekvenser og flere transistorer, noe som i sin tur betyr bedre ytelse til samme pris som før.

Selv om man nå går radikalt ned på størrelsen, er det ikke forventet at den nye serien med skjermkort vil være et like stort skifte som vi så den gangen HD 5000-og GTX 400-serien ble lansert.

Det er forventet at den nye HD 7000-serien vil være basert på dagens Cayman-kjerne, altså den som sitter i Radeon HD 6970.

Ytterligere spesifikasjoner, funksjoner, priser og nøyaktig lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Digitimes, Bit-tech, Semiaccurate )

Les også
Nvidia GeForce GTX 590
Les også
AMD Radeon HD 6990
Les også
Dette er AMDs nye skjermkort
annonse

Les også