Tek.no

Nyhet

Gled deg til disse kameraene i oktober

Det er ikke lite fotogodsaker som kommer i butikken i løpet av den neste måneden.

30 Sept 2011 13:00

Systemkameraer

Det er mange godsaker som finner veien til butikkene her til lands i måneden som kommer, så vi begynner like greit med en eneste gang. Først, systemkameraene:

Sony Alpha SLT-A77

Sony-fansen fikk endelig det de har ventet på, en etterfølger til salige A700, og A77 ser ikke ut til å skuffe. De første testene tyder på at ytelsen er meget bra, og alt ligger dermed til rette for at Sonys nye flaggskip vil bli en suksess. Du finner det i norske butikker i oktober, og skal du ha det nye 16-50 mm-objektivet som ble lansert samtidig, fås det i første omgang kun sammen med A77, så har du det travelt må du kjøpe dem begge denne måneden.

Sony Alpha SLT-A65

Sony slapp også dette tidligere denne måneden, som en modell som ikke skal erstatte A55 men gå inn i rekken som en litt høyere modell. Spesifikasjonene blir ganske like A77, men ikke fullt like rå.

Samsung NX200

Samsungs nyeste systemkamera kommer også i butikkene i oktober, sammen med en hel røys av deres objektiver til NX-systemet. NX200 skal erstatte NX100, og får en betydelig stiligere design enn sin småfeite forgjenger. Her er det metall og 90-graders kanter, mens NX100 var plast og runde former. NX200 ser absolutt lovende ut, selv om det i motsetning til NX100 ikke vil kunne benytte en elektronisk søker.

Nikon 1 V1

Nikon valgte også å henge seg på den speilløse trenden, og introduserte nylig et helt nytt system. To kameraer ble sluppet til systemet, og begge to forventes i norske butikker i slutten av måneden, i alle sine ulike pakkesammensetninger. V1 er toppmodellen som har både elektronisk søker og mulighet for ekstern blits, og blitsen SB-N5 vil også dukke opp i butikkene i oktober. det samme gjelder GPS-enheten GP-N100 som kan festes på V1 i stedet for blitsen.

Nikon 1 J1

Nikon 1 J1 er en litt enklere modell enn V1, men har samme bildekvalitet og oppløsning. J1 kan ikke bruke blits eller GPS-enhet og har heller ikke elektronisk søker, men er til gjengjeld billigere i innkjøp.

Til alle disse systemkameraene er det også optikk som kommer i butikkene i oktober, og disse titter vi på på neste side.

Les også