Til hovedinnhold

Google stenger bloggstøtte

Innen kort tid kuttes supporten til eldre blogger.

Om du har en gammel blogspot- eller bloggerkonto som du ikke har vært pålogget siden 2007 bør du logge deg inn før 30. september.

Fra og med 30. september 2011 dropper Google, som eier blogger.com og blogspot.com, brukerstøtte for blogger som ikke har vært i bruk siden 2007. Det betyr at du ikke får tilsendt pålogningsdetaljer til din gamle blogg, og du får heller ikke logget deg på selv om du har disse liggende. Slettmeg.no anmoder alle som sitter på en gammel ubrukt blogg om å logge seg på før dette skjer.

- Google overførte etter 2007 alle brukere over i et nytt pålogningssystem. Denne overføringen ble foretatt automatisk når folk logget seg på sin blogg. Nå melder Google ifra at de fremover ikke vil gjøre dette og etter 30. september vil brukere som ikke har logget seg på sin blogg siden 2007 ikke få tilgang, forteller prosjektleder hos slettmeg.no Ole Morten Knudsen i en melding.

Les mer på Google sin egen blogg her

Dermed risikerer en at en ikke har tilgang til informasjonen som en har lagt inn i bloggen, og at ting en har lagt ut blir liggende uten redigeringsmuligheter. Google lar alle blogger som ikke blir logget inn i bli liggende uredigerbare.

Om en ikke husker eller har tilgang til epostadressen en benyttet når en opprettet bloggen, så vil en derimot ikke få tilgang. Google krever at brukeren har pålogningsdetaljer eller har tilgang til den registrerte kontoen for å kunne gå inn og redigere eler slette bloggen.

– Google tilbyr ingen support for brukere som har mistet tilgang til bloggen annet enn at de kan få tilsendt pålogningsdetaljer på nytt til eposten de registrerte bloggen på. Om en ikke husker denne eller i dag ikke har tilgang til denne, så vil en ikke få slettet gamle blogger, påpeker Knudsen i meldingen.

Slettmeg.no håndterte i månedene juni, juli og august til sammen 1300 personlige henvendelser. I tilegg hadde en 285.143 sidevisinger på nettsiden www.slettmeg.no. I samme periode i 2010 hadde tjenesten 508 henvendelser og 131 314 sidevisninger. Dette innebærer at tjenesten har mer enn dobbelt så stor pågang sammenlignet med samme periode i fjor, skriver de på sine nettsider.

annonse